自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:13

好似琴晚咁,推bb車,遇到梯級,雖然只係一級,但都 ...

佢唔會還口咪好囉。 我果個仲要鬧返我轉頭!

珍珠宮

是因為自己試過旅行時行開去店裏看一陣化妝品,叫他睇一陣個女,吾够五分鐘,個女吾見是4歲。

水晶宮

bbc2018 發表於 18-10-22 11:43
我老公都是我地感情好好,所以有時忍吾到會爆下,又是顧家男,好多時間一齊。可能朋友少,又自细阿媽,家 ...

可能係大部分男人嘅通病

珍珠宮

moniko 發表於 18-10-22 12:19
佢唔會還口咪好囉。 我果個仲要鬧返我轉頭!

我那個不會鬧我。但會好多道理,好多理據話佢是沒有問題的,我太過緊張。
吾見女那次,佢没有反駁,知道佢好驚,任我鬧。不過事後又....

珍珠宮

我慢慢學識包容,因為佢是孝順仔
佢是聰明,學歴好高,賺錢能力好好,不過是生活低B那種。好多時我用錢解决問題,再溝通。

珍珠宮

壞蛋獎門人 發表於 18-10-22 08:16
佢係懶,但未至於咁討厭既....bb車問題你都咁灰...日後...大把野你會覺得佢kai
...

係丫,樓主覺得佢老公 kai
佢老公都覺得樓主煩

珍珠宮

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:31
係嫁,我都明白自己都有難頂ge事。所以有時都會嗲下佢,同佢講自己性格唔好多謝佢包容之類,比完屎佢食再 ...

其實佢最想要關係唔需要事事俾你鬧,請問下可唔可以唔好鑊鑊都咁躁?一次半次佢都忍你,但你咁多次,佢好難忍喎

公爵府

2024勳章

mocha20150323 發表於 18-10-22 08:13

好多男人都係咁, 冇女人做野咁細心同危機意識, 所以好多時我都會自己一手一腳攪掂, 仲快靚正.
我都算係奄尖要求高既人, 唔止我C6, 就算比其他人做都可能覺得唔岩自己心水, 所以我偏向自己做就最滿意

珍珠宮

點放心俾佢照顧呀!

好多男人成日懶醒,以為自己識做。明明唔work, 死都話ok,話俾佢聽唔work, 有問題,唔肯聽人講,如危及受傷,唯有等佢做衰,自己後悔。

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

但你越覺得佢kai, 佢只會越kai , 唔好淨係睇佢唔好嘅嘢... 得閒讚吓佢.. 掉轉我自己都唔鍾意成日俾人話、俾人怪責,唔好受,人都係要氹、要鼓勵.. 盡量啦.

伯爵府

回覆樓主:

做夫妻最重要
隻眼開隻眼閉啦
成世流流長
嬲得幾多呢

wcpcelia    發表於 18-10-22 15:18

象牙宮

回覆樓主:

我又唔覺得,亦明白男人係大細路咁!

珍珠宮

畀面勳章

如果只係一級,凌空前面兩個碌,轉身搬bb車, 我覺得ok, 唔會為個一級整平架b車.

會唔會佢根本唔想有/湊細路, 所以米咩都冇心同是但 lor

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cat_hellobb 發表於 18-10-22 08:22
知足常樂,簡簡單單最好,試想下自己有咩優點!

子爵府

2018復活節勳章

eggcarol 發表於 18-10-22 08:15
我對左老公20年,只會更互相欣賞同愛大家。
我唔明D女人生左B後點解睇老公咩都唔順眼,覺得老公冇常識低能 ...

子爵府

虎到金來勳章

我果個最緊要唔好阻佢打機, 對小朋友只用自己一套, 分析完俾佢知點樣對小朋友相處都係冇用, 佢字典裡面係冇"包容"呢兩個字, 少少事都又話又鬧小朋友, 小朋友問我點解爸爸成日鬧佢話佢, 但唔話細B, 我問C6呢個問題, 佢竟然答因為細B細, 都已經讀小學啦, 有幾細, 對小朋友係要一視同仁囉。另外, 講野鍾意腰心腰肺, 落井下石, 黑面....佢唔合作照顧小朋友, 只活在自己理想的生活中, 我何來有時間同佢經營感情下去, 感覺就是一起生活的家人

大宅

eggcarol 發表於 18-10-22 08:15
我對左老公20年,只會更互相欣賞同愛大家。
我唔明D女人生左B後點解睇老公咩都唔順眼,覺得老公冇常識低能 ...

子爵府

2018復活節勳章

eggcarol 發表於 18-10-22 10:37
我生左2件,完全冇呢D感覺,20年越來越愛。

男人粗心大意好平常,天性如此。唔明白點解小孩出生就要逼D老 ...

你嘅說話都點醒了我
有時見c6 機不離手, 自己怒火中燒就轉左牛角尖。。。
忘記左佢一直都有努力付出過, 其實間唔時抖下都唔過份。

子爵府

為何只懂把對方的缺點無限放大﹖難道對方一點優點都沒有﹖
如果你不能接受對方的缺點,那為何當初走在一起﹖
為何不去欣賞對方的優點﹖
難道覺得自己一點缺點都沒有﹖那自己也有缺點,為何不能容許對方有缺點﹖

首頁
45678...9

尾頁

跳至