對耐左,有感情但未必有愛

Poyau
|
如果一個人變成一棵樹 睇法又會不同
AACheungCheung
|
eggcarol 發表於 18-10-22 08:15
我對左老公20年,只會更互相欣賞同愛大家。
我唔明D女人生左B後點解睇老公咩都唔順眼,覺得老公冇常識低能 ...

|
mocha20150323 發表於 18-10-22 08:23

因為佢真係無常識+低能其實我未生b前都 ...

証件問題可以改由你負責咪得囉
|
siumak 發表於 18-10-22 08:30
佢只係懶﹐
你可以話佢、佢會駁咀﹐
但其實佢唔係唔明你講乜;

問得好
貓薄荷123
|
mocha20150323 發表於 18-10-22 08:48
有d事我會出聲,有d事唔會,例如你講呢d只係小事,影響不大我就當睇唔到,反而仲會嘉許佢,話多謝呀你老公 ...

有d男人好精,扮傻仔扮唔識唔明,激到老婆死,就會話:你咁叻你做囖,等老婆做埋,我老公就系呢類,我成日都話佢扮曬嘢,男家親戚來我地屋企,就扮勤力,当面拖地啦洗碗啦执屋啦,平时就踢都唔郁,放假叫佢带d女去公園就話自己唔舒服啊病啊,對住呢個人真系好厭好憎
mocha20150323
|
phoebe_pui 發表於 18-10-22 09:05
我以前都係咁覺得既
直頭覺得佢事事唔順眼
踼十腳先郁一下

有時話佢,希望佢下次有改善姐…原來係唔會的唯有硬食包容佢啦
thankyou201020
|
你有你想法,亦有好多人相反,對耐左亦更明另一半,感情更好,時間對愛不愛無影響在於一開始點解要一起。
phoebe_pui
|
mocha20150323 發表於 18-10-22 09:25
有時話佢,希望佢下次有改善姐…原來係唔會的唯有硬食包容佢啦
...

唔會架⋯我媽話齋:你睇你老豆,幾十年都唔會有改善,唯有包容,你先會開心
mocha20150323
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-22 09:07
明x 1000000

我仔冇比老公整死算佢命大

出街媽媽會帶100樣用品,爸爸會帶漏99樣野

100%true

luvkaka
|
回覆 mocha20150323 的帖子

如果我唔係經歷過大病, 可能我都會好似你咁, 對老公好多負情緒
jthl2013
|
mocha20150323 發表於 18-10-22 08:13

好似琴晚咁,推bb車,遇到梯級,雖然只係一級,但都 ...

只是不夠細心,但你成日話佢反而令佢越做越衰。信我,男人同小朋友也是要讚才會長大。
Ho_BB
|
mini1204
|
可能佢都對你非常不滿
霸道多咀乜都吾滿意
Lindytiger
|
mocha20150323 發表於 18-10-22 09:27
出街媽媽會帶100樣用品,爸爸會帶漏99樣野

100%true

我老公咁多年嚟都係咁!星期六要負責帶小朋友去學野,個個星期schedule 一樣但佢都可以成日唔記得!叫佢睇功課,做漏左一、兩樣野都唔發覺。仲有好多、好多。唯有講男人就係粗心大意,肯幫下手都算係咁囉
ash_yehyeh
|

我都覺得我老公好kai成日忍唔住鬧佢,佢比我鬧開,我唔話佢話反而唔慣

我小朋友三歲未夠,C6叫外賣夠膽死叫生野比仔食,超無常識

我信有人係... 犯賤的

Ms.cheung
|
mocha20150323 發表於 18-10-22 08:23

因為佢真係無常識+低能其實我未生b前都 ...

好多男人都唔夠細心,
我地去旅行,我會自己plan 行程、幫佢check 證件,幫佢袋埋銀包,費事佢整唔見,基本上,佢請假,帶個人去就得啦,不過d重野、行李佢負責
siumak
|
有時都要諗多小小﹐
會否自己太緊張;

男人有時果D唔明點解我地緊張到咁﹐
有時D point 都唔可以話唔正常﹐
二睇啦...
唔好男人做D o野唔100%合心意就睇唔順眼﹐
若要人似我、除非兩個我﹐
男人係無女人咁小心架喇﹐
但都唔好剝奪佢地成為負責任爸爸的機會。
Yubi.T
|
我外家附近有兩棵大樹,相依了超過 35 年,上次山竹把它們分開了,一棵向左倒、一棵向右倒,有居民途經見到真係喊咗出嚟 ga
kingcow
|
我屋企果個又係,冇D常識,隨著時間、每個階段經歷會成長,佢思想好似停左某個時段,我好似湊多個仔,踢一踢先識郁,唉!佢收入幾乎比曬我,我使錢佢完全不會過問,呢樣已經好夠,先可以平衡一下自己
kitbebe
|
退一步海闊天空