想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想到台灣做ivf, 由於是超高齡,想問下各sis知道以下各位醫生的大概收費,同有冇做PGS?

1. 送子鳥,王懷麟 (知道送有pgs)
2. 劉志鴻 (有自己的lab 做 pgs 嗎?收費?)
3. 愛群 (有自己的lab 做 pgs 嗎?是是翁醫師最好?他比送子鳥平宜嗎?)
4. 寶醫師 (他有自己的lab 做 pgs嗎?收費多少?我從web得知他的名字但了解不多)
謝謝各位指點!

民房

cchappyforever 發表於 18-10-22 09:58
想到台灣做ivf, 由於是超高齡,想問下各sis知道以下各位醫生的大概收費,同有冇做PGS?

1. 送子鳥,王懷麟 ...

我都有這樣打算,也想了解下

複式洋房

1,4無去過,1太貴,咁嘅價錢我會香港做
2,3都去過,2比較平,亦比3老實好多

複式洋房

cchappyforever 發表於 18-10-22 09:58

我係爱群ivf有自己lab 做。pgs,我有做pgs,bingo now 23week,大概hk$90000 內,不包其實每個人不同,用药,抽卵,pgs數量價$已不同
机票,酒店未計
我係阿翁做,因第一次就成功,
無比較过其他
我高0加免疫問題

複式洋房

我都想了解。見呢度都好多人去愛群

別墅

回覆 Pollili 的帖子

Thanks Pollili! 你睇過老劉,覺得他如何?比翁翁好嗎?
你知道老劉做PGS ok嗎? 謝謝!

別墅

回覆 yuki9509 的帖子

Thanks yuki9509! 真好呀,可以一次搞掂,恭喜你!
我已經非常高0, 真的不知道要做幾次ivf, 也不知可以支撐幾耐。你介意告訴我幾歲嗎?
你覺得翁翁對高0的case 是否好有經驗?
翁翁pgs 胚胎專家也是很有經驗?

複式洋房

cchappyforever 發表於 18-10-22 16:21
回覆 Pollili 的帖子

Thanks Pollili! 你睇過老劉,覺得他如何?比翁翁好嗎?

老劉比較粗老,抽卵唔係全麻,無pgs, 團隊比較齊心,多台灣人睇
翁翁太自信,商業化,團隊可以話好散,無同我講唔係佢抽卵(佢當日放假,其實可以講聲,我都明人係需要休息)無咩台灣人睇,入到去大部分香港人

其實每個醫生都有好多成功例子,睇同你夾唔夾啫

複式洋房

回覆樓主

我係愛群做左一次,好多藥,好多檢查,埋單近6萬。但最後一個胚胎都無。
我返香港qm做,差不多價錢,有七個胚胎。供你參考

複式洋房

cchappyforever 發表於 18-10-22 16:27
回覆 yuki9509 的帖子

Thanks yuki9509! 真好呀,可以一次搞掂,恭喜你!

複式洋房

happymarriage 發表於 18-10-22 19:30
我係愛群做左一次,好多藥,好多檢查,埋單近6萬。但最後一個胚胎都無。
我返香港qm做,差不多價錢,有七個 ...

我排政府已經吾收,到40yrs
私家仁安2次iui 每次$15000失敗,所以去台灣,同埋我覺得台果邊用药夠狠

別墅

Pollili 發表於 18-10-22 19:00
老劉比較粗老,抽卵唔係全麻,無pgs, 團隊比較齊心,多台灣人睇
翁翁太自信,商業化,團隊可以話好散,無 ...

多謝 Pollili 你俾啲資料我!
老劉抽卵不全麻又粗老,咁有冇整痛你?
我見佢website有寫有pgs, 但我打去問多些pgs 資料,姑娘只話問番醫生,我當時都有懷疑。究竟佢有冇pgs 呢?

請問有JM 喺老劉做過 pgs?

複式洋房

cchappyforever 發表於 18-10-22 20:20
多謝 Pollili 你俾啲資料我!
老劉抽卵不全麻又粗老,咁有冇整痛你?
我見佢website有寫有pgs, 但我打去問 ...

又唔係痛嘅就係有野撩你頂你咁,翁果邊全麻反而有流血
我無睇老劉網頁,佢又無建議做,如果我知佢有pgs我就唔會轉醫生
其實你可以初診問,又唔係一定要開針嘅,最好見多幾個醫生先

禁止訪問

別墅

SophieMan 發表於 18-10-23 15:11
我喺1做緊, 有PGS

多謝你回覆! 喺隔離個post見到你個post, 眞的好鼓舞呀! 你是否都是超高齡?大概在送用了多少錢?謝謝!

禁止訪問

複式洋房

我太太今年35,翁,pgs,第一次,两粒pass,放左一粒,剛植左一周多,good news.
你預佢pgs hkd5-6k每粒,呢個費用系切片+pgs,如切片后不合格,無得pgs,可能就hkd2k+每粒
Pgs幾多粒就要自己計數,但其實無得計,因為你唔知抽到幾多粒同可以活到day5又合格進行pgs的,佢只會講經濟許可的話就做晒咯。同埋要你抽前決定,所以我系唔識計。

別墅

hedgefund 發表於 18-10-26 00:47
我太太今年35,翁,pgs,第一次,两粒pass,放左一粒,剛植左一周多,good news.
你預佢pgs hkd5-6k每粒,呢 ...

謝謝你,恭喜哂!
如我好似你太太般有 pgs passed 嘅胎就好了。我是超超高0, 一定不會一次pass, 希望翁翁可以俾個希望我吧。

複式洋房

cchappyforever 發表於 18-10-26 21:11
謝謝你,恭喜哂!
如我好似你太太般有 pgs passed 嘅胎就好了。我是超超高0, 一定不會一次pass, 希望翁翁 ...

Cchappyforever, 加油啦。希望在人間。我和老婆都係平常心對待。遙遠的祝福你,很快就有好消息。加油!

複式洋房

回覆樓主

我是在老劉度做的,我覺得老劉個團隊非常好,姑娘們很有耐性細心,老劉性格踏實不多言,就算抽卵沒有全痳我覺得也沒有所謂,因為全痳對身體影響更大,抽卵過程好快,大約十分鐘內完成,我記得放胎那天五分鐘就搞掂,的成功有孖女,價錢實惠,$45000-$55000左右

首頁

尾頁

跳至