換外幣

豬仔mami
|
想換點日元,去那間銀行換方便呢
Poyau
|
㾗身ok
TT rate應該好過現鈔價
如果係 先用TT rate轉去日圓戶口再取鈔
豬仔mami
|
Poyau 發表於 18-10-22 10:56
㾗身ok
TT rate應該好過現鈔價
如果係 先用TT rate轉去日圓戶口再取鈔

thx,我沒有日元戶口呢 唔係唱太多,係咪就咁行入去counter唱就得喇,因為前幾次去旅行都係亞仔俾我,今次想自己唱啲
I9528
|
豬仔mami 發表於 18-10-22 11:32
thx,我沒有日元戶口呢 唔係唱太多,係咪就咁行入去counter唱就得喇,因為前幾次去旅行都係亞仔俾 ...

重慶大廈堅成
豬仔mami
|
I9528 發表於 18-10-22 12:03
重慶大廈堅成

thx
SaBB
|
豬仔mami 發表於 18-10-22 10:06

重慶大廈堅成/ 百年、又方便又抵又快、堅成不用預約添
wcpcelia    發表於 18-10-22 15:23
Poyau
|
thx,我沒有日元戶口呢 唔係唱太多,係咪就咁行入去counter唱就得喇,因為前幾次去旅行都係亞仔俾 ...

去櫃位可以
數目不多 外幣提款機方便啲
豬仔mami
|
SaBB 發表於 18-10-22 12:07
重慶大廈堅成/ 百年、又方便又抵又快、堅成不用預約添

thx
Poyau
|
如去找換店 以下網頁有不同找換店嘅rate

https://hk.ttrate.com/zh_hk/?b=0&c=JPY&s=3&t=3
buklaylay
|

尖沙咀永恆, rate 同百年一樣, 唔駛預訂唔駛排長龍...
無話可說
|
我去發達鳥
豬仔mami
|
buklaylay 發表於 18-10-22 12:52
尖沙咀永恆, rate 同百年一樣, 唔駛預訂唔駛排長龍...

豬仔mami
|
無話可說 發表於 18-10-22 13:36
我去發達鳥

要預訂嗎
無話可說
|
豬仔mami 發表於 18-10-22 13:44
要預訂嗎

我用whatsapp留,即日去拎
icyblueblue
|
我都係去永恒 係樓上舖 私穩度高 換得多都唔怕人來人往安全些
jack5163
|
Poyau 發表於 18-10-22 12:46
如去找換店 以下網頁有不同找換店嘅rate

https://hk.ttrate.com/zh_hk/?b=0&c=JPY&s=3&t=3
廣告人
tsung
|

我懶,冇去找換店,去獅子或者恒生銀行換
bb2
|
buklaylay 發表於 18-10-22 12:52

我都係去呢間
Cara2006
|

而家大部份銀行,最普通的戶口,也是綜合戶口,可以買外幣買股票,但你可能要去要求 activate 而已。
Cara2006
|
tsung 發表於 18-10-22 13:59
我懶,冇去找換店,去獅子或者恒生銀行換

我也是,上網買,TT rate,再 book 定去取,十分方便。唔覺得去找換店真係咁平。