女女有濕疹,想轉過隻沐浴露

ami123
|
4歲女女有少少濕疹問題,有時天氣一轉,佢d濕疹就會走曬出黎。平時佢用開果隻防敏沐浴露唔夠保濕,見佢沖完係咁R,有冇邊隻推介?
annasiu2001
|
ami123 發表於 18-10-22 11:23
4歲女女有少少濕疹問題,有時天氣一轉,佢d濕疹就會走曬出黎。平時佢用開果隻防敏沐浴露唔夠保濕,見佢沖完 ...

Childs farm

wawaliluk
|
4歲女女有少少濕疹問題,有時天氣一轉,佢d濕疹就會走曬出黎。平時佢用開果隻防敏沐浴露唔夠保濕,見佢沖完 ...

應該係沖完涼揸保濕cream
tommyxsarah
|
Aveeno 沖涼同cream
LeBlue    發表於 18-10-24 15:26
wcpcelia    發表於 18-10-23 15:03
Angel_Rose
|
我都有濕疹,用左手工梘,戒食牛,狂查野之後好左好多

中七時成對小腿都係疹,依加變到五蚊銀咁細了,濕疹係長期抗戰,樓主,一齊加油
wwwinnn
|

試下用手工皂,我仔用手工皂沖完涼唔痕喎
tsung
|
QV
IloveJJ
|
Oilatum, QV
Candy_HL
|
tommyxsarah 發表於 18-10-23 00:40

Aveeno隻濕疹系列好好用
tommyxsarah
|
Candy_HL 發表於 18-10-23 14:14
Aveeno隻濕疹系列好好用

係呀!我個女既濕疹靠佢好返。宜家keep 住晚晚搽。
cherrycwy
|
萬寧牌有隻潤膚溫和沐浴乳又大支又不貴,cream狀沒泡的
pixelskin
|
用淋浴油
lalalalalan
|
回覆 ami123 的帖子

可以試試日本出既care cera,佢有支橙色個隻係低敏,無加到香料,岩比小朋友同埋濕疹b用。
BBBmamama
|

試下買天然肥皂,你可到誠品或iherb看看

我囡囡之前都有濕疹,現在好轉了
kcm81283
|
lalalalalan 發表於 18-10-23 18:22
回覆 ami123 的帖子

可以試試日本出既care cera,佢有支橙色個隻係低敏,無加到香料,岩比小朋友同埋濕疹b ...

我女女都係用緊呢隻泡泡沐浴露,強調乾敏肌配方,我女女又係濕疹,用呢隻皮膚都OK。
amazingkitkat
|
I use this

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yanyan18
|

試試用美國allergy care, 專for濕疹用,無類固醇
我用佢沖涼同body cream
沙田一田有counter

mandy952
|

用滴露開水沖涼
ting444
|
Oilatum浸浴再搽aveeno
A_lcy
|
tommyxsarah 發表於 18-10-23 00:40

我女都係用呢兩樣,濕疹條line
不過都要夾,我有d 朋友小朋友試過唔得