有冇人用緊HKBN嘅手機plan?

小菜子
|

我見$68(+$18隧道),有5GB, 想帶號轉過去, 有冇人用緊?收得好唔好?

superangela
|
push
jllulu
|
麻麻咋, 約滿會轉, 搭地鐵時最明顯, 超慢, 間中會完全收唔到嘢
小菜子
|
Up
selinabb2018
|
朋友用過話差D喎
收得一般,但價錢係平嘅⋯
dongdong2014
|
jllulu 發表於 18-10-22 16:41
麻麻咋, 約滿會轉, 搭地鐵時最明顯, 超慢, 間中會完全收唔到嘢

x 2
小菜子
|

我平時少坐地鐵...

而家用緊1+2, 屋企經常收得一兩格⋯

chanms
|
小菜子 發表於 18-10-22 11:26
我見$68(+$18隧道),有5GB, 想帶號轉過去, 有冇人用緊?收得好唔好?

比Sun Mobile 已經好很多!以前地鐵經過深水埗一定睇唔到生果日報,而家起碼睇到
bonnieluk2011
|
新界西收到嗎?
mwong128
|
一般
HoWangMami
|
用左一年多,少搭地鐵所以唔清楚地鐵情況,我住大西北多數都收到,間中搭車係公路可能會慢,但試過係一間B2既食店,之前係收唔到既,但轉左HKBN係收滿格既,我自己覺得滿意,比之前用CSL好
叮妹
|
bonnieluk2011 發表於 18-10-24 11:57
新界西收到嗎?

比起萬衆同CSL收得差D……同我plan好貴……348無限分中得12激……仲有18個月捱
lina9316
|
bonnieluk2011 發表於 18-10-24 11:57
新界西收到嗎?

比3好d
cacy
|
差,尤其係佢要所謂使用公平原則數據時,係完全上唔到網,連whatsapp都send唔到,12月到期即走
CharlotteTilbuy
|
lina9316 發表於 18-10-24 16:32
比3好d
照計就唔會比3差,因為HKBN好似係租3網絡
|
cacy 發表於 18-10-24 16:53
差,尤其係佢要所謂使用公平原則數據時,係完全上唔到網,連whatsapp都send唔到,12月到期即走 ...
慢到啊媽都唔認得
aprilbaby04
|
我用緊,我接受到,因為我唔使返工,屋企有wifi,我唔係機不離手嘅人,總之我需要打電話,ws ,用地圖都用到
maggieyim616
|
HKBN 唔同plan有分用唔同網絡同速度
我$98/月5GB, 用smartone 快既網絡,所以係好ok咖!
ikab
|
maggieyim616 發表於 18-10-26 00:59
HKBN 唔同plan有分用唔同網絡同速度
我$98/月5GB, 用smartone 快既網絡,所以係好ok咖!
...

X2, 係supa busy time mtr 先收唔到data batch
bbkn882
|
dongdong2014 發表於 18-10-23 07:37
x 2

x3