而家有邊度可以比小朋友學聲樂?

ppche
|
阿仔佢好鍾意上音樂堂,仲成日係學校學到咩歌仔都會番黎唱比我聽。咁c6就話阿仔咁有興趣比佢去學聲樂,但我地對呢方面都唔係太了解,想知而家邊度有得學,同埋平時上堂會唔會好死板?
EstrellaDamm
|
ppche 發表於 18-10-22 12:02
阿仔佢好鍾意上音樂堂,仲成日係學校學到咩歌仔都會番黎唱比我聽。咁c6就話阿仔咁有興趣比佢去學聲樂,但我 ...

小朋友幾大?而家有冇學緊其他樂器?仲細的話暫時參加合唱團會較合適,再睇是否有興趣。
ppche
|
EstrellaDamm 發表於 18-10-22 19:00
小朋友幾大?而家有冇學緊其他樂器?仲細的話暫時參加合唱團會較合適,再睇是否有興趣。
...

佢就黎4歲,冇學樂器呀~
EstrellaDamm
|
ppche 發表於 18-10-23 16:13
佢就黎4歲,冇學樂器呀~

早咗啲啊。個人覺得可以參加住兒童合唱團,加學鋼琴先,有個底會好啲。小朋友太細,聲音未成熟,理解能力亦未夠。
GCHK
|
我都想了解下聲樂嘅課程,今年亞囡對唱歌有興趣
lalalalalan
|
GCHK 發表於 18-10-24 11:10
我都想了解下聲樂嘅課程,今年亞囡對唱歌有興趣

我個小朋友而家係灣仔個間rainbow melody度學緊聲樂,呢間都ok,有時都有d演出機會比小朋友去表演,或者你睇睇呢間?
GCHK
|
lalalalalan 發表於 18-10-24 17:10
我個小朋友而家係灣仔個間rainbow melody度學緊聲樂,呢間都ok,有時都有d演出機會比小朋友去表演,或者你 ...

好亞,多謝你嘅分享,我search下
ppche
|
lalalalalan 發表於 18-10-24 17:10
我個小朋友而家係灣仔個間rainbow melody度學緊聲樂,呢間都ok,有時都有d演出機會比小朋友去表演,或者你 ...

老師資歷係點?好唔好架?
lalalalalan
|
ppche 發表於 18-10-25 12:09
老師資歷係點?好唔好架?

呢間教聲樂個老師係florence老師,成日都周圍去表演,佢仲係香兒嘅指揮,都幾有保證~
ami123
|
出面個d合唱團都會有開班嘅,你可以揾下香兒或者葉氐。
ppche
|
ami123 發表於 18-10-29 11:44
出面個d合唱團都會有開班嘅,你可以揾下香兒或者葉氐。

我見香兒要抽籤先得,葉氐要比$480蚊先有intervierw,咁咪好難入?