士多將會開實體店

fifilove
|
希望快D有好消息,消費者多個選擇

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20181021/58818188
cake05    發表於 18-10-22 22:35
celiagrace
|
我對呢間野印象幾好, 買過幾次野都好準時送到, 雖然佢D野唔係特別平, 但勝在唔駛自己搬得咁辛苦
不過開實體店, 除非好近屋企, 如果唔係都係ONLINE買, 直接送返屋企仲好
tsung
|
謝謝分享
purplechung
|
fifilove 發表於 18-10-22 14:50
希望快D有好消息,消費者多個選擇

開網店有客的話, 其實都唔駛開實睇店啦!
呢個年代個個都網購, 真係好方便
wcpcelia    發表於 18-10-23 10:20
ttjl7
|
多謝分享
Poyau
|
謝謝分享
tingtong
|
purplechung 發表於 18-10-22 21:25
...

同意,冇必要揹多份舖租
oceandeepsea
|
purplechung 發表於 18-10-22 21:25
...

網店最難搞係運輸,價平落單快,但隨時可以比送貨玩死,好似士多老細話齋,唔係佢地既錯,一個客唔係度,可以拖遲打後幾張單,所以有資金開鋪係好事,不過選址要好小心
kelvin1206
|
如果可以順風站自取就好, 多個選擇
bmuimami
|
訂開hktv,見鐘意食嘅麵有特價試訂,前晚訂揀咗今日0930-1430送貨,到而家四點幾音訊全無,打去CS問都冇用
送貨差
pixelskin
|
Ztore d 貨好多都加哂價
noodleball
|
bmuimami 發表於 18-10-26 16:20
訂開hktv,見鐘意食嘅麵有特價試訂,前晚訂揀咗今日0930-1430送貨,到而家四點幾音訊全無,打去CS問都冇用
...

呢間真係出名送貨時間差到爆,價錢又唔係特別平,好平我都仲話可以包容下
bmuimami
|
結果五點收貨,等足一日