做hard gel既你,會停下做下嗎?

ccmoon
|
唔經唔覺都keep住做左大半年,其實有冇需要停兩三個月俾d指甲抖下休息下呢
sharon26788
|
無啊,頂唔順、睇唔慣
ccmoon
|
sharon26788 發表於 18-10-22 15:25
無啊,頂唔順、睇唔慣

我驚頂唔順多d,本身指甲易斷,但長期咁做擔心指甲會差左
72leelily
|
做過一次拆完甲
真甲好薄
唔會再整
wcpcelia    發表於 18-10-22 16:51
靚豬豬
|
ccmoon 發表於 18-10-22 15:40
我驚頂唔順多d,本身指甲易斷,但長期咁做擔心指甲會差左

唔會,我之前連續做hard gel做左7,8年無停過(上深圳做),前年轉番在香港做,點知舊年做到有灰甲所以拆晒到宜家無再做。
baby_yee
|
ccmoon 發表於 18-10-22 15:07
唔經唔覺都keep住做左大半年,其實有冇需要停兩三個月俾d指甲抖下休息下呢
...

我個美甲師話做左一段時間一定要比兩個月時間指甲去抖氣架, 否則會越來越薄。 所以而家我都停左, 下個月會再去整番
ccmoon
|
baby_yee 發表於 18-10-22 16:21
我個美甲師話做左一段時間一定要比兩個月時間指甲去抖氣架, 否則會越來越薄。 所以而家我都停左, 下個月會 ...

我都諗住停兩個月,聖誕再整過,但你有去美甲師度拆甲嗎?我諗緊唔拆慢慢剪左佢得唔得,因為我下半part係透明gel
kitbebe
|
做過3年, 停左就無做了!!
ccmoon
|
kitbebe 發表於 18-10-22 16:39
做過3年, 停左就無做了!!

點解既?冇時間?
umama
|
靚豬豬 發表於 18-10-22 15:46
唔會,我之前連續做hard gel做左7,8年無停過(上深圳做),前年轉番在香港做,點知舊年做到有灰甲所以拆晒 ...

即係做gel甲做到有灰甲?
Tsuhomu
|
一直繼續, 無得停.
Ononluk
|
Gel 過一次怕怕,拆完指頭好敏感,好唔舒服
monsterparentss
|
做過一排,係非常之靚。但有一次整緊果陣,覺得啲甲非常薄,feel到有啲痛,之後無再整。

留番晒啲健康指甲果陣,非常痛苦,啲指甲成日斷,一生出嚟就剪,如果唔係, 成日刮到自己。
kitbebe
|
ccmoon 發表於 18-10-22 16:39
點解既?冇時間?
想指甲休息下, 同埋無乜新款想做.
belle2004
|
做過一次冇再做, 因甲再生返不斷 斷甲
ccmoon
|
monsterparentss 發表於 18-10-22 16:46
做過一排,係非常之靚。但有一次整緊果陣,覺得啲甲非常薄,feel到有啲痛,之後無再整。

留番晒啲健康指甲 ...

有d痛諗起我有時都會喎,我諗我本身因為甲薄
靚豬豬
|
umama 發表於 18-10-22 16:39
即係做gel甲做到有灰甲?

唔係因為gel甲做到灰甲, 係香港果間gel 甲店d工具唔乾淨而被傳染到灰甲
baby_yee
|
ccmoon 發表於 18-10-22 16:38
我都諗住停兩個月,聖誕再整過,但你有去美甲師度拆甲嗎?我諗緊唔拆慢慢剪左佢得唔得,因為我下半part係 ...

我冇拆呀, 因為都問過美甲師, 可以自己剪
chuiyeebird
|
會呀!等d指甲休息下
ecling
|
由二月到而家,上個月被迫拆,頂唔順再 gel