做瑜伽嗰陣成日好似有放屁聲,而家唔敢上堂...

ppche
|
講起就覺得好尷尬,前排生完細b join左個瑜伽班,當上緊堂做緊個bending動作嗰時,自己下面無啦啦有啲氣出左黎咁,
聽聲勁似放屁
但自己知唔係後面放出嚟,仲要一做掹住既動作放鬆之後就會有聲,
啲同學仔雖然扮冇事但好明顯成間房都聽到...好尷尬,有冇姊妹試過咁樣可以點解決?
呢樣野真係搞到我都好唔好意思再去上堂
jac.m
|
唔好怪我直接,你生完小朋友有冇勤力做收陰運動?
天降大任
|
有兩種情況,一係腸胃唔好,但你又話feel到唔係後面出氣
二係會陰鬆左,一收一放好易必左啲空氣出黎就會好似放屁咁⋯都真係幾老尷
pang90
|
你平日有無尿滲問題?
ppche
|
jac.m 發表於 18-10-22 16:39
唔好怪我直接,你生完小朋友有冇勤力做收陰運動?

我有聽姑娘話有做嫁點知一拉筋就咁樣⋯死啦都唔知點好得翻

ppche
|
天降大任 發表於 18-10-22 19:04
有兩種情況,一係腸胃唔好,但你又話feel到唔係後面出氣
二係會陰鬆左,一收一放好易必左啲空氣 ...

但我以前都唔會咁...又唔知點開口同朋友講...只好上黎求問...

ppche
|
pang90 發表於 18-10-23 14:17
你平日有無尿滲問題?

我無嚴重到好似其他姊妹會尿滲⋯所以咪諗住我應該冇野掛
但而家一拉緊再放鬆就會有咁既聲音...所以都諗緊關唔關鬆弛事...
mini_mushroom
|
ppche 發表於 18-10-23 15:14
我有聽姑娘話有做嫁點知一拉筋就咁樣⋯死啦都唔知點好得翻

收陰運動都要堅持做一段時間,而且都只係firm到少少
kcm81283
|
我之前生完嚴重過你,直頭一咳都會有少少滲出嚟,都係要加埋收陰機一齊做先可以收緊到未生前咁ja,都有其他jm有share過,所以又唔使太擔心,唔會好唔翻既
小Bling
|
我miss 話做yoga時排氣係正常,好事來,唔洗怕尷尬
ppche
|
kcm81283 發表於 18-10-24 17:17
我之前生完嚴重過你,直頭一咳都會有少少滲出嚟,都係要加埋收陰機一齊做先可以收緊到未生前咁ja,都有其他 ...

想問下做呢啲會唔會痛㗎,你係做邊隻?安唔安全?想知清楚先...
ppche
|
小Bling 發表於 18-10-24 17:55
因為我果班同學仔都唔會咁好驚唔知係咪自己問題
winterjasmine
|
你係成日定係1-2次only?1-2次就正常既
winterjasmine
|
kcm81283 發表於 18-10-24 17:17
我之前生完嚴重過你,直頭一咳都會有少少滲出嚟,都係要加埋收陰機一齊做先可以收緊到未生前咁ja,都有其他 ...
想問下你係邊隻收陰機,一次就有用嫁咩
kcm81283
|
winterjasmine 發表於 18-10-25 17:32
想問下你係邊隻收陰機,一次就有用嫁咩

我答埋樓主一次過啦,我係上網check過晒有FDA 同cert而且都見到唔少人share話做過先夠膽揀themiva咋,做完肉眼其實都睇到佢收左好多,同埋貪佢做完又唔會有傷口又唔會痛雖然見有啲其他都平啲,但老實講冇乜人做過嗰啲真係唔夠膽揀喇

叮妹
|
小Bling 發表於 18-10-24 17:55

放屁仲要好大聲,大家聽慣不怪扮吾知、好少事