自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

PinkChestnut 發表於 18-10-22 15:57
千祈唔好係呢間more. Furniture 傢俬店買野,黑店! (我喺觀塘店,佢仲有屯門店)

我上個月訂左張布梳化, ...

真係好差!!! 求其去買張一千幾百既sofa 都吾會咁la
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

PinkChestnut 發表於 18-10-22 16:18
最嬲係佢哋一句話呢啲係屬於耗損,我只係收左兩星期,佢地已經可以將個責任推係我身上!如果坐左一年半載就 ...

一張梳化,坐兩星期就損耗!咁呢張梳化實屬劣品!

複式洋房

HoshiSora 發表於 18-10-22 19:17
一張梳化,坐兩星期就損耗!咁呢張梳化實屬劣品!

係呀,所以我同佢講你用耗損嚟形容呢張你賣出兩星期嘅梳化係好好笑,仲要佢不但拒絕跟進,亦完全無任何道歉或者覺得唔好意思,除左黑店我諗唔到第二個形容詞。

wcpcelia    發表於 18-10-23 14:43

伯爵府

PinkChestnut 發表於 18-10-22 19:36
係呀,所以我同佢講你用耗損嚟形容呢張你賣出兩星期嘅梳化係好好笑,仲要佢不但拒絕跟進,亦完全無任何道 ...

離哂譜

伯爵府

Chowying 發表於 18-10-22 16:36
茲曼尼非常好,我張皮既 好襟,再換都一定買佢

我日日死屍咁達起度,一起身拍拍佢就即回覆原狀,都我重要幾大隻

大宅

堅離譜咼

搬家前都上過觀塘店睇,D sofa款都幾好又平但我地一家好大隻,見細細張最終放棄

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

過份

男爵府

回覆樓主:

完全接受唔到,入面啲用料太差。

大宅

多謝你,我見佢fb啲相好似幾靚咁仲諗住上去睇下㖭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有睇過呢間,揀唔啱最終買左茲曼尼

希望你可以搵到解決方案,2星期就變形真係太過份

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

ccmoon 發表於 18-10-22 17:00
我都有望過呢間野,仲上過觀塘店,但望過唔太吸引,所以應該會返茲曼尼買
...

最近換梳化買左茲曼尼,服務非常好

複式洋房

Beiku 發表於 18-10-22 22:15
多謝你,我見佢fb啲相好似幾靚咁仲諗住上去睇下㖭

我都希望多啲人見到,唔好成為受害者

複式洋房

MM2H 發表於 18-10-22 22:16
有睇過呢間,揀唔啱最終買左茲曼尼

希望你可以搵到解決方案,2星期就變形真係太過份

我哋新屋定造晒其他傢俬,全部好好,唯一係幫呢間黑店買呢張梳化最衰,而家坐又辛苦,新買掉咗佢又講唔通,最慘係佢地唔跟唔理,諗起都煩!

禁止訪問

珍珠宮

PinkChestnut 發表於 18-10-22 19:36
係呀,所以我同佢講你用耗損嚟形容呢張你賣出兩星期嘅梳化係好好笑,仲要佢不但拒絕跟進,亦完全無任何道 ...

貨品品質差劣,客戶聯絡該商店,其實都希望該商店的職員可以態度積極,給客戶一個處理方案,而且,一句:「唔好意思啊,為閣下帶來不便⋯⋯」,我覺得都是應該有的。
自家的貨品出了問題,不可能拒絕跟進。跟進,除了為了處理客戶的問題,也更是為了保障自家商店,而且可以改善及提升自家商店的質素。
所以,
這家店拒絕跟進,更甚的是把責任一句就無理地全推給客戶,分明是一間質素低,而且是非常無賴的商店!

複式洋房

HoshiSora 發表於 18-10-23 01:51
貨品品質差劣,客戶聯絡該商店,其實都希望該商店的職員可以態度積極,給客戶一個處理方案,而且,一句: ...

你講得好好,多謝你呀!而家香港好多人做生意已經唔好講無良心,連待人處事基本嘅尊重或禮貌都缺乏,由始至終果兩位負責人從來無打算打電話比我傾或了解,只用WhatsApp交代,最後因為我要佢打比我所以收到佢电話,但佢個態度係我地有回覆及應你要求打返電話黎啦,仲想我點?

別墅

如果試果張無問題,你果張完全無回彈,可能同商品說明不符,既然佢地唔驚你擺上網
去報海關啦

珍珠宮

回覆樓主:

post 張相去佢哋fb ?

珍珠宮

PinkChestnut 發表於 18-10-23 09:33
你講得好好,多謝你呀!而家香港好多人做生意已經唔好講無良心,連待人處事基本嘅尊重或禮貌都缺乏,由始 ...

對於客戶來說真是為之氣結!!
日前有位JM 在fb店買了件上衣,買了回來發現衣腳開叉位不對稱和走線破爛了,一眼能看得出來,外觀上是十分明顯,很難勉強穿著上街。
JM 向店員反映,店員卻說他們是檢查妥當才寄出,說是JM自己穿爛
其實黑店是同一做法,
自知自己入了劣貨給客戶,當客戶收貨後發現貨品有問題,若客戶吞聲忍氣了,故然沒有問題。若客戶聯絡反映,似乎他們的手法都大同小異:
1:推御責任往客戶身上,這個是指定動作!
2:不合理處理⋯⋯甚至不處理。

珍珠宮

PinkChestnut 發表於 18-10-22 22:42
我哋新屋定造晒其他傢俬,全部好好,唯一係幫呢間黑店買呢張梳化最衰,而家坐又辛苦,新買掉咗佢又講唔通 ...

無奈地有一個做法:
自己加一個襯色的坐墊,放在上面⋯⋯

首頁

尾頁

跳至