想做真係有效果既Hifu,係咪下下都要過萬?

fanyi02211990
|
人大咗塊面真係鬆得好犀利,搞到望落好似好老咁...
不過問過朋友好似有效果嘅hifu,如果做面正常都要過萬,加上我皮膚本身都乾肯定要做埋其他保濕療程,咁樣計落都幾金
其實想問下有效果嘅hifu係咪一定過萬?
temilyt
|
fanyi02211990 發表於 18-10-22 15:58
不過問過朋友好似有效果嘅hifu,如果做面正常都要過萬, ...

HIFU 真係一分錢 一分貨
就算唔係做 Ulthera 美國機
其他韓國機都起碼要做 3 次先有效
每次都起碼 $4000up

除咗 HIFU, 做 RF 應該唔駛咁貴
出面有好多唔同機種 e.g. Thermatrix 膠原槍 /Exilis Elite RF / Collegan XP
單次做由 $1000-$3000 不等, 視乎機種
但起碼要做 4-6 次效果先 keep 得耐

至於無針埋線, 因為唔太清楚所以俾唔到意見,
可能要等其他 jm 意見
WY2864
|
都唔一定如果你純粹想firm吓, 有返D彈性, 其實ultraformer3都夠
Happyhappylive
|
fanyi02211990 發表於 18-10-22 15:58
不過問過朋友好似有效果嘅hifu,如果做面正常都要過萬, ...

今天我做呢部

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dada_88
|
回覆 fanyi02211990 的帖子

好似有間AGELXXX 係TST 有朋友介紹
ms_ming
|

我上星期做左一個叫 熨斗facial,去紋同提升firming,做完即時見到效果,好似唔洗四千蚊一次
MongLeung
|
ms_ming 發表於 18-10-23 11:21
我上星期做左一個叫 熨斗facial,去紋同提升firming,做完即時見到效果,好似唔洗四千蚊一次
...

即係用咩機做啊?
MongLeung
|
ms_ming 發表於 18-10-23 11:21
...

即係用咩機做啊?
ms_ming
|
MongLeung 發表於 18-10-23 11:36
即係用咩機做啊?

唔知係咪Hifu個類呢。。。我下次問下我個美容師先

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sstepphanie
|
我都係jm介紹做ultraformer見到埋塊面兩邊輪廓出咗,細紋都冇咁覺
不過係3,3先有美國FDA
sstepphanie
|
如果追求即時效果同安全,都唔洗過萬,除非你話一定要去名牌美容院果D啦
|
temilyt 發表於 18-10-22 17:52
HIFU 真係一分錢 一分貨
就算唔係做 Ulthera 美國機
其他韓國機都起碼要做 3 次先有效

thanks jm!好詳細呀,咁你有做過覺得做完會唔會有皮膚乾左呢D既問題?
定其實隻隻都差不多?
|
Happyhappylive 發表於 18-10-22 19:19
今天我做呢部

又幾得意wo做完覺得點?
|
sstepphanie 發表於 18-10-23 14:40
我都係jm介紹做ultraformer見到埋塊面兩邊輪廓出咗,細紋都冇咁覺
不過係3,3先有美國FDA ...
咁你覺得呢隻會唔會乾?美國FDA係咪姐係好過KFDA?有聽人講過下
sstepphanie
|
fanyi02211990 發表於 18-10-23 15:29
咁你覺得呢隻會唔會乾?美國FDA係咪姐係好過KFDA?有聽人講過下
我係加埋LDM一齊做,個陣consult介紹話可以打好個底同埋效果出,做完照鏡覺得皮膚仲好似好咗添啊!就算兩隻加埋都唔使過萬~就係貪佢呢隻見到效果,同埋我搵過其他so far都係得1間有LDM搭埋一齊做先買

temilyt
|
fanyi02211990 發表於 18-10-23 15:22
thanks jm!好詳細呀,咁你有做過覺得做完會唔會有皮膚乾左呢D既問題?
定其實隻隻都差不多?
...

Ulthera 同 HIFU 個原理係打傷口落筋膜層, 理應係唔會令塊面乾

但 Thermage / RF 呢啲因爲用熱力 heat 底層肌膚刺激骨膠原增生而熱力會帶走水份, 所以最好 treatment 前後都做好保濕
temilyt
|
如果講即時效果, 相信 Ulthera 同其他韓國機分別唔太大, 但如果想效果持久, 就真係一分錢 一分貨

都幾肯定打 Ulthera / 韓國機,
打完 3 個月後會見到分別
jhjac
|
sstepphanie 發表於 18-10-23 16:38
我係加埋LDM一齊做,個陣consult介紹話可以打好個底同埋效果出,做完照鏡覺得皮膚仲好似好咗添啊!就算兩隻 ...
咁你做嗰度係治療師?手勢好嗎?會唔會俾咗錢是但做
sstepphanie
|
jhjac 發表於 18-10-24 15:48
咁你做嗰度係治療師?手勢好嗎?會唔會俾咗錢是但做
呢間ting house係我朋友跟左十幾年再介紹我嫁,
就係因為試咗一次發覺佢哋打得認真又完全唔hard sell先放心再帶埋屋企人去做飛so
fishfishbi
|
多數係,不過人大左錢已經唔算係問題,有效先最緊要,同埋你可以試下做完覺得有效先join果d hifu既,咁你用錢個心都好受d,最怕係用完錢又冇用!