想做真係有效果既Hifu,係咪下下都要過萬?

ccfu123
|
CASIO賣家 發表於 18-12-5 22:14
其實而家做hifu邊度使咁貴呀,初初一出hifu果時就真係要幾千蚊一次,而家跌晒價啦,我做緊果間都係$12xx 一 ...

我都想知呀,謝謝
CASIO賣家
|
fayelulu 發表於 18-12-8 16:10
無ulthera 咁痛,ulthera 係錐心個隻痛,查麻膏都幫唔到
Thermage 係熱,唔係痛的,好睇個e生手勢,so far ...

我有聽過呢位醫生,thermage第三代真係可以打到8度? 我上次響pretty xxxxxxx 打4度已經痛到死, 嚇到我都唔敢再打
我想問下佢打嘅手法拉提式同普通嘅手法咩分別? 我覺得唔會手法唔同 個痛感會差咁遠
CASIO賣家
|
yipyip82 發表於 18-12-10 08:32
唔該pm呀

pm咗啦
CASIO賣家
|
ccfu123 發表於 18-12-10 23:47
我都想知呀,謝謝

pm咗啦
monachan0503
|
fanyi02211990 發表於 18-10-23 15:29
咁你覺得呢隻會唔會乾?美國FDA係咪姐係好過KFDA?有聽人講過下

KFDA咪等如無認證過
xox
|
CASIO賣家 發表於 18-12-5 23:30
係d小型美容院,唔係連鎖集團果d,係我一直做開,覺得佢手勢幾好又唔sell我,仲可以單次收費,所以先keep ...

PM details please
fayelulu
|
CASIO賣家 發表於 18-12-11 01:00
我有聽過呢位醫生,thermage第三代真係可以打到8度? 我上次響pretty xxxxxxx 打4度已經痛到死, 嚇到我 ...

Yes. 王修x好出名,我同另一個frd 打都唔痛!平時係一個個格定點打,佢係慢慢向上拉打。王e生講過要高量打先有用,同埋有痛感回饋,所以當你好熱好痛時個位就打得太耐了
fayelulu
|
yingying貝 發表於 18-12-10 01:39
你打thermage第三代?台灣打?有冇試過香港打?之前我打過ulthera 都睇唔出分別,但個e生又好認真打架喎, ...

台灣同香港都打過,之前兩次都係第三代,你下垂問題嚴重嗎? 定只係有少少虎紋少少下垂?hifu 係較深筋膜層既拉提相對出色,如果你係淺層少量骨膠原流失, hifu 效果未必咁明顯
yingying貝
|
fayelulu 發表於 18-12-15 14:38
台灣同香港都打過,之前兩次都係第三代,你下垂問題嚴重嗎? 定只係有少少虎紋少少下垂?hifu 係較深筋膜 ...

你應該講得啱,我有d虎紋,下垂?其實真係少少,ulthera 唔啱我嗎?咁點算?
fayelulu
|
yingying貝 發表於 18-12-16 02:00
你應該講得啱,我有d虎紋,下垂?其實真係少少,ulthera 唔啱我嗎?咁點算?
...

你應該比較後生?係咪面有少少肉想收緊?上次係咪主力用4.5mm頭做下巴?
其實hifu / ulthera 4.5mm 做下巴, jawline 個頭,針對最底既筋膜層,刺激佢地收縮,再增生膠原,你底層又唔係流失多, 本身又有少少肉,效果一定唔明顯架
好似你著底衫 + 羽絨咁,ulthera 就針對件底衫收緊,但你件羽絨係無搞過
所以輕熟女其實做射頻類的電波拉皮效果已經好好,如thermage , 個人覺得thermage 對中上層既皮膚拉提效果比hifu好,當然做完都要兩三個月見效果,但即時就會有少少收緊
但都要現實d, 你想虎紋完全消失係無可能靠任何一部機,只能幫助減輕
yingying貝
|
fayelulu 發表於 18-12-16 08:53
你應該比較後生?係咪面有少少肉想收緊?上次係咪主力用4.5mm頭做下巴?
其實hifu / ulthera 4.5mm 做下巴 ...

明白啦,但我啱啱三個半月前做左ulthera, 幾時可以打thermage?同埋thermage 係咪第四代冇咁痛?如果眼底有少少靜態乾紋,打thermage 得吾得架?唔該哂jm
meek
|
fanyi02211990 發表於 18-10-23 15:22
thanks jm!好詳細呀,咁你有做過覺得做完會唔會有皮膚乾左呢D既問題?
定其實隻隻都差不多?
...

我都係做 ultraformer 3, 皮膚本身都缺水, 所以我一定夾住保濕 facial 做,同埋打完後晚晚敷保濕 mask.
tszting030
|

回覆 fanyi02211990 的帖子

我打左1次試做 全面連眼同頸 係真係睇到有效果 ,
正常咁SELL幾句 , 我話要睇下1星期效果就無再SELL , D姐姐幾NICE

同埋第1次試做價唔貴
On0220
|
係d小型美容院,唔係連鎖集團果d,係我一直做開,覺得佢手勢幾好又唔sell我,仲可以單次收費,所以先keep ...

可以pm我嗎?
hellotop
|
tszting030 發表於 18-12-17 11:03
回覆 fanyi02211990 的帖子

我打左1次試做 全面連眼同頸 係真係睇到有唔效果 ,

請問你呢間係邊間呢?可否pm, thx
CASIO賣家
|
你話打thermage 向上拉提咁打,係咪即係一路打個機頭一路郁? 但好似打緊嗰時個頭唔可以郁,否則會好易burn?? 其實我有無得要求個治療師咁樣打 因為始終飛去台灣好麻煩
CASIO賣家
|
我thermage打過第三代同第四代,痛感一樣,完全唔覺無咁痛,少痛只係gimmick啫。
佢幫你能量較低啲咪冇咁痛
不過值得打既,尤其係打完hifu 做完筋膜層之後打,效果真心prefect
fayelulu
|
yingying貝 發表於 18-12-17 01:35
明白啦,但我啱啱三個半月前做左ulthera, 幾時可以打thermage?同埋thermage 係咪第四代冇咁痛?如果眼底 ...

無話唔得,台灣好興電波(thermage) + 音波(hifu)一齊做,但高能量機最好不要相隔太密,大約6個月至一年先做吧。
其實我自己第三代都唔痛,第四代有即時冷卻當然更好,坦白講thermage 眼(用眼頭)可以提升但細紋改善並不優秀,當時醫生都好老實同我講做眼並不明顯,所以我都無加錢做
yingying貝
|
fayelulu 發表於 18-12-17 20:29
無話唔得,台灣好興電波(thermage) + 音波(hifu)一齊做,但高能量機最好不要相隔太密,大約6個月至一年先 ...

即係thermage打眼做提升ok,眼紋唔掂,收到咁thermage 做面係可以乜嘢效果?提升?緊緻?唔好意思,我多野問左,想了解多少少,thanks
PowerJong
|

可pm我資料嗎?