想做真係有效果既Hifu,係咪下下都要過萬?

areneEE
|
回覆 fishfishbi 的帖子

其實萬令蚊我都接受到...不過試做間間都有..
但真係唔知邊間好d, 好驚上去試下又冇用又俾人sell到...
fayelulu
|
fanyi02211990 發表於 18-10-22 15:58
人大咗塊面真係鬆得好犀利,搞到望落好似好老咁...
不過問過朋友好似有效果嘅hifu,如果做面正常都要過萬, ...

JM 唔知你幾大年紀,thermage, ulthera hifu, ultraformer, ultra v lift, 打針我都試過,分享少少

其實for提升, 機既技術來去得兩種:電波RF 如thermage thermatrix ,音波ultrasound 如hifu ultra v,或超頻(超音波+電波/即射頻)如Ellispro, 原理都係用震動/熱力令蛋白收縮再增新骨膠原

如果係輕熟女,建議用電波thermage 或thermatrix, 熱力由淺入深層皮膚,效果thermage 最好,一年至兩年

高能量Hifu 其實建議留返年紀大d做,針對深層筋膜層,但有一點好多人都無提,就係筋膜層其實好簿,不能夠不停做hifu的

fishfishbi
|
areneEE 發表於 18-11-11 13:05

其實萬令蚊我都接受到...不過試做間間都有..

可以試幾間先再決定,有啲美容院都唔會好hard sell既,上個月我先去完試做ultra v lift,試完我話諗下先佢都冇咩sell我,之後仲有YSL唇膏送
joey29
|
fishfishbi 發表於 18-11-27 22:14
可以試幾間先再決定,有啲美容院都唔會好hard sell既,上個月我先去完試做ultra v lift,試完我話諗下先佢 ...

請問係邊間?幾錢?
joelle131
|
temilyt 發表於 18-10-23 17:58
如果講即時效果, 相信 Ulthera 同其他韓國機分別唔太大, 但如果想效果持久, 就真係一分錢 一分貨

都幾肯定 ...

對,排線同手勢都係問題,我做開都$3xxxx 3次
temilyt
|
fayelulu 發表於 18-11-11 18:27
JM 唔知你幾大年紀,thermage, ulthera hifu, ultraformer, ultra v lift, 打針我都試過,分享少少

其實f ...

係, 外國都有 study 研究打 Ulthera 太多太密
例如相隔少過 12 個月, 會影響筋膜層
始終呢個技術比 Thermage 新
Thermage 技術 over 10年,
相對上有較多 safety 數據
Ultherapy 仍未有 long term data

至於韓國機, safety 更加係未知之數

Puipui818
|
其實係要搵一間信得過美容中心做會好啲
可樂迷迷
|

我都有試,即場join埋
可樂迷迷
|
回覆 joey29 的帖子

牙蛇果間
Pollili
|

其實f ...

Thermage 係咪都係醫生做?會痛嗎?
我打開ulthera ,已經覺得好痛啦
Maxki
|

其實f ...

你覺得就嚟四十做ultherapy ok嘛?我面唔肥但比之前少少鬆所以想緊緻番。
yipyip82
|

其實f ...

大大想請教下你,我本身瘦底面無肉,最近打透明質酸同中醫蛋白針,面漲番,效果唔錯。但開始感覺下半面同下巴鬆弛。今年35啦。我應該下一步點做?謝謝
yipyip82
|

其實f ...

市面上見到vmax/uone是否都是差不多的療程?
purpletwinstar
|

其實f ...

如果勁包包面係咪做呢啲都冇用?
loverlover123
|
我做過幾次,真係有效,面尖左firm 左, 不過貴,做完肉痛
temilyt
|
Maxki 發表於 18-12-4 07:57
你覺得就嚟四十做ultherapy ok嘛?我面唔肥但比之前少少鬆所以想緊緻番。

面唔肥做 thermage / ulthera 效果都好
只係皮膚鬆弛, 做完輪廓會提升返
temilyt
|
yipyip82 發表於 18-12-4 09:35
大大想請教下你,我本身瘦底面無肉,最近打透明質酸同中醫蛋白針,面漲番,效果唔錯。但開始感覺下半面同 ...

打咗 filler 短期內打 RF / HIFU 會影響 filler 效果同持久度架

yipyip82
|
temilyt 發表於 18-12-4 11:04

打咗 filler 短期內打 RF / HIFU 會影響 filler 效果同持久 ...

甘要隔幾耐先可以打?
Bertie07
|
loverlover123 發表於 18-12-4 10:22
我做過幾次,真係有效,面尖左firm 左, 不過貴,做完肉痛

做一次可維持幾耐?
CASIO賣家
|
其實而家做hifu邊度使咁貴呀,初初一出hifu果時就真係要幾千蚊一次,而家跌晒價啦,我做緊果間都係$12xx 一次,仲要係逐次收費