南怡島+晨靜樹木園

clay2008
|
想問下有無人同一日去過這兩個地方?應該去南怡島先還是去晨靜樹木園先?邊個交通會方便些?我打算自己去的。
BestHKMother
|
clay2008 發表於 18-10-22 16:14
想問下有無人同一日去過這兩個地方?應該去南怡島先還是去晨靜樹木園先?邊個交通會方便些?我打算自己去的 ...

我5月係自己去,先去南怡島,然後再去晨靜樹木園
berry??????
|
一早出發南怡島再去鐵路自行車再去樹林村睇燈
wcpcelia    發表於 18-10-23 10:00
prittwai
|
berry?????? 發表於 18-10-22 22:24

若果想去埋小法國村全日大約要預幾多時間?

berry??????
|
prittwai 發表於 18-10-23 10:10
若果想去埋小法國村全日大約要預幾多時間?

我冇去法國村呀,不過你去完南怡島後一路搭的士有限錢平過包車
rebecca0113
|
berry?????? 發表於 18-10-23 13:04

如果join 1天團會唔會好的?包車费同1餐lunch都係$500 左右 1個人
neednicole
|
berry?????? 發表於 18-10-23 13:04

請問南怡島多唔多的士,要唔要排好耐隊?謝謝
berry??????
|
rebecca0113 發表於 18-10-23 13:52
如果join 1天團會唔會好的?包車费同1餐lunch都係$500 左右 1個人

咁就睇你想點啦!我自己最怕鴨仔團所以冇諗過
berry??????
|
neednicole 發表於 18-10-23 18:42
請問南怡島多唔多的士,要唔要排好耐隊?謝謝

南怡島係冇的士,出返碼頭有大量
他人
|
南怡島
clay2008
|
BestHKMother 發表於 18-10-22 22:03
我5月係自己去,先去南怡島,然後再去晨靜樹木園
你是搭循環巴士由南怡島去晨靜樹木園?車程要幾耐?

clay2008
|
berry?????? 發表於 18-10-22 22:24
由南怡島去晨靜樹木園要幾耐?現在還有燈睇嗎?

wendyau
|

可否分享下點搭車,我都係諗住去呢3個地方
BestHKMother
|
clay2008 發表於 18-10-23 22:09
你是搭循環巴士由南怡島去晨靜樹木園?車程要幾耐?

我係坐循環巴士,大概40分鐘左右,真係唔記得啦
YSusanna
|
上星期五去完 我先去南怡島 再去晨靜樹木園
坐循環巴士
相距差唔多一個鐘

wendyau
|
我打算自已去南怡,法國村和晨靜
prittwai
|
wendyau 發表於 18-10-29 08:10
我打算自已去南怡,法國村和晨靜

我同你差不多, 只係中間想加埋rail bike

ShannaMaMa
|
回覆 wendyau 的帖子

我同你行程一樣, 你會坐地鐵去清平站再轉車去嗎? 其實自己坐地鐵去 + 觀光巴士去這3個地方, 加埋入場要多少 $?
我見晨靜榭木園站最後一班巴士是19:30開, 唔知是否夠時間看晚上的LED 燈展......
wendyau
|
ShannaMaMa 發表於 18-10-29 14:14

我同你行程一樣, 你會坐地鐵去清平站再轉車去嗎? 其實自己坐地鐵去 + 觀光巴士去這3 ...

其實同跟1日團差唔多,平左50至100蚊度咋,但我想自已去,自由d咋
ShannaMaMa
|

可請教你怎樣安排路線去晒3地方 ? 我都想自己去, 真係自由好多, 但擔心難找上車點 ~