食肆除鞋

juliemania
|
想問吓大家怕吾怕在酒樓丶茶記丶餐廳見到有人在枱下除鞋赤腳,中年女士居多,我覺得好嘔心,雖然在枱底,但你好容易見到,有時避吾到
bb2
|
超級怕,見到都反胃
wcpcelia    發表於 18-10-22 17:00
Lopopo
|
juliemania 發表於 18-10-22 16:19
想問吓大家怕吾怕在酒樓丶茶記丶餐廳見到有人在枱下除鞋赤腳,中年女士居多,我覺得好嘔心,雖然在枱底,但 ...

good_pig
|
想問吓大家怕吾怕在酒樓丶茶記丶餐廳見到有人在枱下除鞋赤腳,中年女士居多,我覺得好嘔心,雖然在枱底,但 ...

枱底就算啦,眼不見為淨
jasmineoj
|
日本餐廳除鞋你又覺得點呢
如果好介意,我會揀唔望人地枱底
李露眉
|
見唔到。。當無.
tsung
|
怕怕
Tsuhomu
|
只好同自己講 : 時運低.
(Samantha)
|
至憎
pooh仔
|

我尋晚食飯時, 見到仲嘔心, 赤腳放上櫈(卡位), 好彩距離遠
juliemania
|
jasmineoj 發表於 18-10-22 16:38

佢除大赤腳fing fing吓,我又吾系特登搵枱底望,好地地在非日本餐廳,仲要吾系tatami 果種,做咩要除鞋?吾通甘又叫自由?基本禮儀喎
Poyau
|
當時運高 睇唔到
一隻鴨鴨
|

好核突,見到麻甩佬除鞋赤腳!
通常茶記多

叮妹
|
茶記下午茶時段厨師坐出來揀高腳摔腳指
(☆_☆)
|
早二日喺餐廳見到個四五年級左右嘅男仔,除左對拖鞋盤膝而坐添
算死草
|

係枱底就無所謂,當佢著人字拖囉!
算死草
|
(☆_☆) 發表於 18-10-22 20:04
早二日喺餐廳見到個四五年級左右嘅男仔,除左對拖鞋盤膝而坐添

扮韓國人
good_pig
|
jasmineoj 發表於 18-10-22 16:38

其實我自己好怕有個窿果D位...好似踩完個位...又坐入去咁
mercurycc
|
有次係coffee shop 突然聞到腳臭味,
原來係前面兩個2x歲女仔,鬆左對高跟鞋。
jasmineoj
|
good_pig 發表於 18-10-22 21:34
其實我自己好怕有個窿果D位...好似踩完個位...又坐入去咁

有啲唔慣例如我,去過日本冇窿果啲,走果陣腳痺咗勁耐