自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

洋洋 發表於 18-10-22 20:27
我都係aigle 開倉買,鍾意一件過,其實都唔會淨係着裏面嘅羽絨, 或者淨係着goretex
...

我入面會着件打底衫。。。中間會着件衛衣。。。之後就着呢件aigle goretex 。。最緊要有頸巾冷帽同手套已經好鬼暖
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 18-10-22 18:06

妳以前買就有二折咁平,今年得番6折左右咋

瑪瑙宮

大廚勳章

kkvicky 發表於 18-10-22 20:35
妳以前買就有二折咁平,今年得番6折左右咋

我一件2016買。。另一件就2017買。。。今年2018就唔清楚了
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

男爵府

剛問朋友,佢教我買goretex 外套,普通18度左右單著,冬d入面著背心羽絨,再凍d就長袖羽絨,視乎氣溫,彈性大d,去旅行入到室內可除,比一件厚羽絨外套輕盈d,彈性配搭大d

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

月亮免 發表於 18-10-22 16:59
Fleece + Goretex 外套, 朋友話超暖, 但一件 Goretex 已經 3, 4 千, 值嗎?

fleece+goretex 4,5000, 我宁願買哥倫比亚件3合一
goretex只擋风擋水,挡風係有用,但去到 0或負温度,保暖效能無哥的薄羽绒好。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

LokYauYau 發表於 18-10-22 20:52
fleece+goretex 4,5000, 我宁願買哥倫比亚件3合一
goretex只擋风擋水,挡風係有用,但去到 0或負温度,保 ...

哥倫比亞三合一大約幾錢

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

洋洋 發表於 18-10-22 20:42
我底衫⋯薄衫⋯aigle 就夠,北海道、俄羅斯、加拿大都係咁著。頂到大風雪,入屋除䄛啱啱好,唔熱。
著咗ai ...

我都係用按到手機的手套。。。已ok
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

IloveJJ 發表於 18-10-22 20:53
係超暖,但我買superdry千幾蚊都已經足夠去零下十度既韓國/澳洲雪山,我就唔會買3、4000咁貴囉!
...

Superdry 邊款千幾蚊可以咁保暖

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

有用,減價時買一兩件傍身啦

Aigle真係唔錯
請勿打招呼~

男爵府

洋洋 發表於 18-10-22 20:27
我都係aigle 開倉買,鍾意一件過,其實都唔會淨係着裏面嘅羽絨, 或者淨係着goretex
...

我同你相反,鍾意gore tex 同羽絨分開兩件,因為有d地方溫差大,早晚好凍就2件都著,下午一般熱d又有少少風加落雨,就單著gore tex, 不過一件過真係方便d

珍珠宮

開心吸收勳章

Beiku 發表於 18-10-22 17:43
去啲好凍同落雪嘅地方,係非常值得買。我去美國同日本零下十幾廿度落哂雪都係一件gortex攪掂
...

有冇話咩牌子好?

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

值!佢質量好好,着十年都唔會變色走樣,貴買平着!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

請問 montbell 如何?

伯爵府

Goretex落雪防風真係

侯爵府

開心吸收勳章

我有件Aigel 成10年,真係好耐用,好新淨,不過近年實在太貴了,其實宜家好多物料都防風防水,我年頭去北海道,大風雪都係着UNIQLO無縫羽絨搞掂。

首頁
23456...9

尾頁

跳至