飄眉後用卸妝水定卸妝油?

opl2
|
本身用問卸妝油,但飄眉師話用油會冇咁come ,但用水我又覺得唔乾淨

你地用咩嫁?
我用開fancl 真係唔想唔用
vanvan1107
|
opl2 發表於 18-10-22 19:26
本身用問卸妝油,但飄眉師話用油會冇咁come ,但用水我又覺得唔乾淨

你地用咩嫁?

我用卸妝水之後再用冇油性既洗面奶

opl2
|
vanvan1107 發表於 18-10-22 19:35

我用卸妝水之後再用冇油性既洗面奶

我地膚質唔同
我係油肌, 用唔到洗面奶
A仔媽咪
|
我飄完叫我只用化妝棉濕蒸溜水抹,因為驚其他野唔乾淨細菌感染,抹完佢有cream比我擦,我第四日擦cream時開始脫皮咁,第六晚清晒。
opl2
|
A仔媽咪 發表於 18-10-22 21:19
我飄完叫我只用化妝棉濕蒸溜水抹,因為驚其他野唔乾淨細菌感染,抹完佢有cream比我擦,我第四日擦cream時開 ...

我意思係之後嘅日子
ferrari2007
|
因為我平時都有補少少眉,所以我照用卸妝油+卸妝gel+洗面奶,想乾淨d,就算快甩都無計~不過現時用左4個月都無乜異樣,唔覺淡左
cinda72.
|
你唔好用係眉既地方咪得囉,油都唔驚架
cinda72.
|
opl2 發表於 18-10-22 21:20
我意思係之後嘅日子

你都飄左眉,又唔駛畫,仲駛咩落裝呢?
pui-e
|
我飄咗一年,用coverxxxx cleansing milk 無Bobbi油咁強性,但都洗得好乾淨,唔係好覺甩色
opl2
|
cinda72. 發表於 18-10-22 21:40
你都飄左眉,又唔駛畫,仲駛咩落裝呢?

我怕用hi到
cinda72.
|
opl2 發表於 18-10-22 22:39
我怕用hi到

小小唔驚既,唔駛太擔心既
opl2
|
pui-e 發表於 18-10-22 22:28
我飄咗一年,用coverxxxx cleansing milk 無Bobbi油咁強性,但都洗得好乾淨,唔係好覺甩色 ...

有機會買黎試下
opl2
|
cinda72. 發表於 18-10-22 22:39
小小唔驚既,唔駛太擔心既

哈哈!係!
pui-e
|
opl2 發表於 18-10-22 22:39
有機會買黎試下
不過我平時係好薄的粉液淡裝,同埋我已紋了眼線,所以不用油性卸妝液洗眼線