流了兩個月鼻水,鼻敏感?

hellomiki
|
阿女中三,以前未試過流咁耐鼻水,透明的,唔通咁大個先鼻敏感?
bb2
|
我都係结婚之後先有鼻敏感咋 環境體質都有影響....最近我都成日流鼻水
hellomiki
|
bb2 發表於 18-10-22 20:54
我都係结婚之後先有鼻敏感咋 環境體質都有影響....最近我都成日流鼻水
...

吓,咁需要睇醫生嗎?還是睇左都是咁,無理由不停食藥? 無呢方面經驗,因我和c6都無鼻敏感,睇唔睇醫生好呢?
Poyau
|
hellomiki 發表於 18-10-22 21:05
吓,咁需要睇醫生嗎?還是睇左都是咁,無理由不停食藥? 無呢方面經驗,因我和c6都無鼻敏感,睇唔睇醫生好 ...

考慮睇醫生問吓意見
caryfox
|
吓,咁需要睇醫生嗎?還是睇左都是咁,無理由不停食藥? 無呢方面經驗,因我和c6都無鼻敏感,睇唔睇醫生好 ...
一定要睇醫生,

嚴重的話有可能變成⋯⋯鼻竇炎
bb2
|

睇醫生都係比d抗敏药同收鼻水药 不過你可以睇一次確認下同埋聽下醫生點講,同埋如果囡囡流鼻水太嚴重食d药都可以舒緩下....

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
轉運
|

我都係呀,個幾月前一次凍親,就係咁喇,好一日流鼻水兩日,特別係早晚,睇咗醫生都無用,食晒藥再配一次都無效

hellomiki
|
bb2 發表於 18-10-22 21:12

睇醫生都係比d抗敏药同收鼻水药 不過你可以睇一次 ...

對左幅圖,樣樣有d..唔肯定,謝謝你先
hellomiki
|
caryfox 發表於 18-10-22 21:09
一定要睇醫生,

hellomiki
|
轉運 發表於 18-10-22 21:13
我都係呀,個幾月前一次凍親,就係咁喇,好一日流鼻水兩日,特別係早晚,睇咗醫生都無用,食晒藥再配 ...

醫生點講?
goo_littlebb
|
我都有鼻敏感,但以前卅幾年都無的,係幾年前一次感冒大鼻塞,塞到透唔到氣,成個星期之後感冒好返,但個鼻就一路都有敏感