自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

睇經濟

侯爵府

回覆樓主:

有心唔怕遲,想生就生

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

幾多歲生都無所謂,最緊要有錢及健康

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vivibabyvivi 發表於 18-10-22 22:41
當你60歲退休佢先18歲剛入大學,當你80歲命,佢先38歲,問下自己,想唔想年紀輕輕就背起照顧年老父母既責任 ...

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

BK Milk勳章

k_a_m_a_n 發表於 18-10-22 22:28
如題 係咪對小朋友真係冇咁好...??

唔會呀! 我好多同事都係40 生, 個個都健康可愛呀!

子爵府

emimi 發表於 18-10-24 12:53
好多jm都假設年紀大有穩定經濟,但年紀大不等於事業有成,如果好似劉華kelly搵咁多唔做都夠食兩世,幾歲生 ...

Agree 唔洗做夠食兩世既,生到90都冇問題啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

maikita 發表於 18-10-28 22:27
唔睇留言都唔知而家香港既媽媽體力衰退得咁緊要,40幾歲巳無力同仔女玩。
...

又咁,廿幾都唔代表一定精力旺盛....

男爵府

k_a_m_a_n 發表於 18-10-22 22:28
如題 係咪對小朋友真係冇咁好...??

其實你自己都有疑心同擔心,先會出呢個post,我身邊有呢個例子的,外人真係以為阿嫲湊孫,最重要係你介唔介意人地點睇,你覺得無問題又有精力去照顧,絕對無問題,有一個細路既家庭先係完美

伯爵府

回覆樓主:

42仲未遲,有心有經濟條件就立刻行動,孩子需要既不是妳的青春貌美,而是妳既愛與教養!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 k_a_m_a_n 的帖子

如果你真係好想要就生啦, 唔係過多幾年想要更難

大宅

Forgetmenot999 發表於 18-10-28 18:55
又咁講,到亞媽八十幾,個仔五十幾六十歳,即係兩個都係老人家,到時係咪兩個都要入老人院需要人照顧都唔 ...

又講得啱喎!

子爵府

想生就就生,唔使想咁多,年紀唔細,唔係話想就有得生,如果中獎就恭喜你,好好享受親子樂,這些是有錢都買不到的,及好好愛佢育佢!

禁止訪問

水晶宮

回覆 k_a_m_a_n 的帖子

有決定未?

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

no la

大宅

身邊有人發生關係 男的50 女的40
有錢米生囉 加上是男的第一個bb
女就係第二個
興奮程度應該會蓋過哂體力透支問題嘅

子爵府

得閒姨 發表於 18-10-29 08:56
42仲未遲,有心有經濟條件就立刻行動,孩子需要既不是妳的青春貌美,而是妳既愛與教養!
...

說得太好啦!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

42歲想生都真係睇天意了!唔易有架這個年紀。

男爵府

回覆樓主:

如經濟體質都好就生,未算老。,好睇各人體質係我個人角度睇黎42歲仲好後生。

大宅

opl2 發表於 18-10-23 00:18
42仲生 42先諗,到生得出都差唔多44啦,唔好喇掛,生黎做咩呀,唔好害左個細路啦
...

掂解會害個小朋友?我真係唔明

首頁

尾頁

跳至