20週的胎動力度

Miko3B
|
B B好活躍除咗我瞓覺全日大部份時間都不停踢,力度都好大,咁樣係唔係代表羊水少?
yukicheung0901
|
Miko3B 發表於 18-10-22 22:55
B B好活躍除咗我瞓覺全日大部份時間都不停踢,力度都好大,咁樣係唔係代表羊水少?
...

唔關事呀。我都係20週。我個B夜晚3,4點最活躍。批爭我。夜晚郁到訓唔到。
Miko3B
|
yukicheung0901 發表於 18-10-22 23:06
唔關事呀。我都係20週。我個B夜晚3,4點最活躍。批爭我。夜晚郁到訓唔到。
...

我每日都會摸住肚同佢講:媽咪瞓覺時你都要瞓覺,等媽咪瞓醒先可以玩。佢真係我瞓嗰陣就唔踢,我一醒佢就即刻起身玩。
JD930    發表於 18-10-23 09:34
|
Miko3B 發表於 18-10-22 23:39
我每日都會摸住肚同佢講:媽咪瞓覺時你都要瞓覺,等媽咪瞓醒先可以玩。佢真係我瞓嗰陣就唔踢,我一醒佢就 ...

人地話肚餓都會踢。我呢排冇乜點食宵夜,有時夜晚真係會覺得小小肚餓。但係食飽bb 又頂住訓唔到。朝早晨早又踢醒我。
Miko3B
|
yukicheung0901 發表於 18-10-22 23:45
人地話肚餓都會踢。我呢排冇乜點食宵夜,有時夜晚真係會覺得小小肚餓。但係食飽bb 又頂住訓唔到。朝早晨早 ...

係啊肚餓同食飽都會踢,但我感覺佢力度好似有D大,擔心係唔係羊水少
wowobibi
|
你幾時照結構呀?

我照結構時醫生有同我講埋羊水夠唔夠, 如果真係擔心,再唔係產檢時問下醫生啦
Miko3B
|
wowobibi 發表於 18-10-23 08:55
你幾時照結構呀?

我照結構時醫生有同我講埋羊水夠唔夠, 如果真係擔心,再唔係產檢時問下醫生啦

後日照,我老公話我太多憂慮,個肚細嗰陣怕個B突然冇心跳,依家有胎動又擔心會否羊水少
JD930
|
Miko3B 發表於 18-10-22 23:39
我每日都會摸住肚同佢講:媽咪瞓覺時你都要瞓覺,等媽咪瞓醒先可以玩。佢真係我瞓嗰陣就唔踢,我一醒佢就 ...
好乖啊
|
Miko3B 發表於 18-10-23 08:25
係啊肚餓同食飽都會踢,但我感覺佢力度好似有D大,擔心係唔係羊水少

都唔會既。去檢查果時醫生會講。不過醫生話我胎盤有小小低。
pigpigFF
|
我都超明顯FEEL到, 但吾知點為之大力.一日5次左右
Miko3B
|
pigpigFF 發表於 18-10-23 11:29
我都超明顯FEEL到, 但吾知點為之大力.一日5次左右

我唔係第一胎,記得前胎時呢個週數冇踢到咁大力
tracyscs
|
回覆 yukicheung0901 的帖子

我都係2,3點最活躍, 都大力少少。但未去到好大力, 平時都係耐不耐感覺到。
|
tracyscs 發表於 18-10-23 15:21
回覆 yukicheung0901 的帖子

我都係2,3點最活躍, 都大力少少。但未去到好大力, 平時都係耐不耐感覺到。 ...

我直頭覺得有條魚係肚入面,我個b太活躍喇。
mcdull_0000
|
yukicheung0901 發表於 18-10-23 16:47
我直頭覺得有條魚係肚入面,我個b太活躍喇。

我16w, 都好想感受下
GCHK
|
應該係BB比較活潑,唔使擔心
|
mcdull_0000 發表於 18-10-23 19:42
我16w, 都好想感受下

好快架啦。