其實大多數男仔去到中幾先比較定D?

子搖
|
大多數幾歳到幾歲反判期,男仔係咪遲熟?jm們你地D小朋友係點 ?
頓頓豬
|
中學完都未反叛完
davywm    發表於 18-10-23 11:51
Teresa
|
今年Year 1先似返一個肯用功少駁咀嘅青年人(emoji)
musiccisum
|
子搖 發表於 18-10-23 00:09
大多數幾歳到幾歲反判期,男仔係咪遲熟?jm們你地D小朋友係點 ?

30歲
豬仔mami
|
musiccisum 發表於 18-10-23 09:40
30歲

我識有啲40幾都未渡過反叛期
子搖
|
Teresa 發表於 18-10-23 00:18
今年Year 1先似返一個肯用功少駁咀嘅青年人(emoji)

大學1年19歳?
子搖
|
豬仔mami 發表於 18-10-23 09:54

果D唔係反叛期啦,直頭唔生性
wcpcelia    發表於 18-10-23 14:30
子搖
|
頓頓豬 發表於 18-10-23 00:10
中學完都未反叛完

係咪要經常思想瞓導一下?
asa2012
|
中四後可能會穩定些。小六到中三,簡直係怪獸
無話可說
|
我個中三,又唔點反叛喎,可能唔係主力我湊,所以唔覺我煩
tester5
|

我老公到現在幾十歲都好反叛。。。我都想知佢幾時可以成熟d。。。

大笨鐘
|
17 歲左右定 d
tsung
|
豬仔mami 發表於 18-10-23 09:54

siumak
|
人到中年都可以唔定。
donald63
|
我仔一向無反叛, 仲越來越勤力, 今年中五超忙, 日日對住功課溫習至晚上12點,準備DSE, 算托賴真感恩
wcpcelia    發表於 18-10-23 14:30
是是但但    發表於 18-10-23 14:30
bkfans123
|
asa2012 發表於 18-10-23 11:39
中四後可能會穩定些。小六到中三,簡直係怪獸

我果個剛中四,依然係頂心頂肺,成日打機,晚晚都過12點瞓
BK2002
|
我仔F.2暑假開始緊張自己盤學業, 因F.3學期尾要揀選修科。
今年F.6, 算叫做佢無煩我, 我無煩佢咁囉。
反叛唔算嚴重, 係對我時冷時熱, 睇佢心情
學校就被老師讚佢, 仲反問我佢係屋企係咪一樣咁乖
KAKAMAMAKAKA
|
睇本身性格, 我識個男仔由細到大都好定, 讀書又叻
維仔媽媽
|
一般男仔真正生性識諗起碼40歲後,要結咗婚有咗小朋友,做阿媽嘅可以老懷安慰,享享清褔。
普通青少年期的荷爾蒙反叛期,約摸17歲會好轉,系好轉,只是冇反得咁緊要,唔代表完結,做乖仔。
慢慢來,我都要做足心理準備。
BK2002
|
tester5 發表於 18-10-23 11:44
我老公到現在幾十歲都好反叛。。。我都想知佢幾時可以成熟d。。。
港公