呀仔間補習社好似無牌

冬甩的媽媽
|
我發現呀仔補個間補習社好似係無牌,前排睇d報紙雜誌先知道係工廠開補習社係好似不合法,但係個仔去左個度補習之後成績又真係比以往好左。有冇人試過報過呢d,如果繼續比佢補會唔會有d咩影響/後果?
sfuhsg
|
工廠,我比較擔心消防安全問題
LouBB
|
冬甩的媽媽 發表於 18-10-23 01:26
我發現呀仔補個間補習社好似係無牌,前排睇d報紙雜誌先知道係工廠開補習社係好似不合法,但係個仔去左個度 ...

會唔會幾多人以上先要攞牌?
有個「親戚」之前係居屋做過小型補習社、好似聽佢講過人數幾多先要攞牌、佢冇攞做咗幾年
冬甩的媽媽
|
LouBB 發表於 18-10-23 05:02
會唔會幾多人以上先要攞牌?
有個「親戚」之前係居屋做過小型補習社、好似聽佢講過人數幾多先要攞牌、佢冇 ...

我上教育局個網望過,同一時間過8人就要攞牌,我見個度起碼十幾人!你親戚冇攞做左幾年都冇人捉??
LouBB
|
冬甩的媽媽 發表於 18-10-23 08:26
我上教育局個網望過,同一時間過8人就要攞牌,我見個度起碼十幾人!你親戚冇攞做左幾年都冇人捉??
...

佢嗰時話佢自己係少過呢個數的...(唔知啦!)
冇人捉喎、做左兩三年、冇做好耐啦
冬甩的媽媽
|
sfuhsg 發表於 18-10-23 01:32

所以我就係唔知點,最驚係安全問題冇保障
musiccisum
|
冬甩的媽媽 發表於 18-10-23 08:49
所以我就係唔知點,最驚係安全問題冇保障

如果擔心就唔好報 ,始終心掛掛
tsung
|
musiccisum 發表於 18-10-23 09:37

如果擔心就唔好報 ,始終心掛掛

Agree
冬甩的媽媽
|
push
終極熊貓
|
冬甩的媽媽 發表於 18-10-25 09:08
push

如果一面倒話無問題
你係咪真係安心先?

同埋,點解唔查下係咪真係無牌?
luckybaby2011
|
冬甩的媽媽 發表於 18-10-23 01:26
我發現呀仔補個間補習社好似係無牌,前排睇d報紙雜誌先知道係工廠開補習社係好似不合法,但係個仔去左個度 ...

小人可以無申請牌、但我唔會俾阿仔去工廠補習囉、安全問題
vincielau
|
工廠-我個人就麻麻哋,一嚟消防、二嚟治安,條路唔熟萬一有事都唔知点走,有時遇到上落貨時候D貨加車仔仲高咗人,我覺得危機。
另外依層人多啫,可能落一層鬼影都無隻,我試過單拖上樓買積木玩具,真係條走廊一個人都無,我咁大個人都驚驚哋。
Hoining
|
sfuhsg 發表於 18-10-23 01:32

X2
冰冰娘娘
|
可以試下在綫學些普通話喔。
whatsapp:6917 2054

網站:www.crmgroup.com.hk

郵箱:[email protected]
wing324