深夜純呻文

abcapple
|

拍拖19年,結婚6年,仔2歲,ftm一名湊2個(一個大38歲一個2歲)
啱啱先訓落床有得休息下,今日2個一齊病攰死人,大個個食錯野肚痾,訓左一日。細個個發燒傷風咳,扭左一日。我由早上6點起身搵退燒藥比肚痾個位,跟手嘈醒細個位,流住2行鼻涕同眼淚扭左個幾2個鐘訓返,跟手刷牙洗臉洗廁所,細個隻又醒左發覺發燒,餵個細食d野又仆出去睇醫生,等睇又等藥又要買定面包比個大買餸煮飯比個細,2個幾3鐘先返到屋企。叫醒大個個去睇醫生,餵個細食藥訓覺又扭一陣,跟手又要煮粥煮飯比二隻野。夜晚7點先發覺自己今日仲未食過野,叫個大起身食粥,餵個細食d野又食藥。2隻野食2啖又吾食…續

abcapple
|
續上…
到我食已經9:30pm都已經食吾落,捉隻細去冲涼再洗埋堆碗,又到大個個嘔又要洗廁所,細個隻又扭眼訓要陪訓,洗埋d奶樽紗巾凌晨12:45我可以去冲涼去廁所,01:20終於可以碌上床,今日我應該飲左3-4杯水加半碗白粥吊命。
做到無時停,肚痾個位竟然話我無乜理佢,唉邊個理下我

missbull
|
辛苦你了

想象到你有幾攰
crystal媽咪
|
abcapple 發表於 18-10-23 02:13
拍拖19年,結婚6年,仔2歲,ftm一名湊2個(一個大38歲一個2歲)
啱啱先訓落床有得休息下,今日2個一齊病攰死 ...

Solarflare
|

辛苦了。真係睇篇文都feel到你辛苦。

長老果啲有冇得幫下手?
2個同時病真係會做死人。
tansyneko
|
~小樹兒~
|
Mandc
|
大嗰個38踢佢起身,自己去醫生順便自己去買野食啦,順手買埋你個份添啦,仲要嘔完唔自己拎個花灑沖下個廁所,半分鐘搞得到既都要個老婆做,而且你係full time mum 定full time maid呀
rayrayus
|

我有時夜晚一湊三都湊到精神好差,個人好多負能量,但喊完後情緒抒發左又好返d,加油樓主!

Reema
|
咁大都要人照顧....叫佢番阿媽家~~~
milky_red
|
將你寫嘅嘢,直接俾佢睇啦!
RAY媽
|
abcapple 發表於 18-10-23 02:13
啱啱先訓落床有得休息下,今日2個一齊病攰死 ...

睇到都覺得慘。
等佢好番之後,一定要比番佢自己睇吓你呢日嘅經歷同心情。
點都要佢錫番你!
858D
|
abcapple 發表於 18-10-23 02:15
續上…
到我食已經9:30pm都已經食吾落,捉隻細去冲涼再洗埋堆碗,又到大個個嘔又要洗廁所,細個隻又扭眼訓 ...

所以,我從來冇話我前夫無乜理我。
我做公司事(受人錢財,替人消災解難),都係做到好似你咁。連去大小便都幾乎冇。
由於我係打工仔,唔由得自己安排管理先後次序。就係「人在江湖,身不由己」的生涯。
但我前夫唔同,佢在家就係佢做老世。佢做唔掂,要請工人,我任由佢。
你可以同你個大的講:『如果嫌我無乜理你既,你請個工人來幫我手吖,我就有資源來理你。』

suetfunglui
|
你老公好幸福!我地病左都要做,真係唔會可以訓成日仲有人服侍咁嘆!