要等多幾多日先可以睇醫生?

kim0909
|

我12號排,21號晚check到好淺控,22號晨v clear blue電子1-2weeks,呢兩日既綠d都好淺控。我應該26先due day,我驚化學左,個胃又好多氣有啲唔舒服,個人郁得快就有啲心跳,唔知係我太緊張定係點,幾時先去睇醫生

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
fa9bb
|

太早驗了
綠d敏感度好低
我係DD+7 綠d先開始深色
過多幾日再開始日日驗睇下有冇加深
至少要等一般棒棒明顯有色先搵醫生開醫生紙
好多醫生淺控都唔肯寫的
祝加深

kim0909
|
fa9bb 發表於 18-10-23 09:49
太早驗了
綠d敏感度好低
我係DD+7 綠d先開始深色

謝謝你
ipcs
|
kim0909 發表於 18-10-23 08:17
我12號排,21號晚check到好淺控,22號晨v clear blue電子1-2weeks,呢兩日既綠d都好淺控。我應該26先due da ...

診所驗孕棒靈敏度好低,你等綠D兩條線一樣紅先去實掂。
kim0909
|

今日唔係晨v,26號due day,27號去睇醫生ok??

ipcs
|
kim0909 發表於 18-10-23 15:18
今日唔係晨v,26號due day,27號去睇醫生ok??

我試過咁樣去睇,可能出門口前飲左水又痾左尿,去到診所驗小便大概一個鐘後,診所話我negative,但我話在家驗到有,佢就問我見唔見埋醫生,我喺手袋拎左支2-3 pregnant嘅電子CB畀醫生睇,醫生話咁佢信我,成功拎到證明,但如果無帶支CB就PK喇,白行一次。
我果朝喺屋企驗到以下結果。(DD+1)

吸取左第一胎的驗孕經驗,我第二胎等到DD+2,綠D見到粉紅色先去,仲要唔好飲大量水份,忍住小便3個鐘,,醫生先驗到一深一淺。

kim0909
|
ipcs 發表於 18-10-23 16:14

我試過咁樣去睇,可能出門口前飲左水又痾左尿,去到診所驗小 ...

一去係去婦產科?
ipcs
|
kim0909 發表於 18-10-23 18:03
一去係去婦產科?

咁快去婦產科都唔會照到野,如果你唔急排政府Oscar,可能等7週至8週直接去婦產科照心跳,叫醫生開埋懷孕證明。
DD係4週,即係仲要等多3個幾星期。
kim0909
|
ipcs 發表於 18-10-23 18:23
咁快去婦產科都唔會照到野,如果你唔急排政府Oscar,可能等7週至8週直接去婦產科照心跳,叫醫生開埋懷孕證 ...

DD係due day?係咪即係排卵後14日
ipcs
|
kim0909 發表於 18-10-23 18:55
DD係due day?係咪即係排卵後14日

係呀,即係紅D或其他排卵試紙轉淺少少之後的14日。
bbboboiloveyou
|
我12號排,21號晚check到好淺控,22號晨v clear blue電子1-2weeks,呢兩日既綠d都好淺控。我應該26先due da ...

12號排,26號dd,咁早已check到中獎,恭喜晒呀
kim0909
|
bbboboiloveyou 發表於 18-10-23 21:09
12號排,26號dd,咁早已check到中獎,恭喜晒呀

多謝你,不過仲好擔心係化學
bbboboiloveyou
|
kim0909 發表於 18-10-23 21:22
多謝你,不過仲好擔心係化學

咁早已驗到,應該唔會喇
cavy0511
|

最好dd+2/3 晨v去(忍唔到可以搵樽留定去到扮v)