年輕媽媽生3個開3間店

good_pig
|
APIGMA 發表於 18-10-23 08:57
又話自己係經濟之柱,咁邊有錢開鋪?又話同老公考慮分開,咁又生3個小朋友?影到間屋好似係公屋,住公屋可以開鋪 ...

住公屋唔可以開舖?
mojomojo88
|
前排上網睇過高登有好多佢既黑材料架,所以佢既產品真係唔敢買~

good_pig
|
mydearson 發表於 18-10-23 09:57
自詡比同年大學剛畢業的同學行得快同優勝。

自我感覺非常良好

呢類人係咁
MeowMuiMui123
|
呢類新聞教壞下一代。

wuwucancan
|
Angelice-BeBe 發表於 18-10-23 10:09
有做過,就會可能有,咁都叫意外

見親都話(意外)……我先諗5通3個都係(意外)?
|
睇新聞話想追女。先生多一個。
個女現在十個月。兩個月前同先生性格不合分開。兩個仔平時爺嫲湊。女就阿婆湊。
親子皇帝
|
超級特務 發表於 18-10-23 10:00
佢3間店要企得穩陣腳先得
23歲冇學歴,有3個年幼子女,又話同老公分開,個組合睇到都辛苦。
性格不合,仲 ...
可能都係(假)分開,先有公屋呢?
selinako^^
|
佢D 錢係邊度黎? 真係好想知
唔知佢呢間係觀塘定 邊度?
一年可以係銅鑼灣+荃灣開咁大間鋪..
年尾租金先回小小..年頭 租仲好貴

maggie196
|
三間店係實體店定網店?如果係網店我可以同時開十間
maggie196
|
selinako^^ 發表於 18-10-23 10:38
佢D 錢係邊度黎? 真係好想知
唔知佢呢間係觀塘定 邊度?
一年可以係銅鑼灣+荃灣開咁大間鋪..

會唔會唔係長租嘅鋪頭,只係短租半個月至一個月嘅pop up store。
namc
|
佢個樣唔似23
阿媽都幾IN
selinako^^
|
maggie196 發表於 18-10-23 10:43
會唔會唔係長租嘅鋪頭,只係短租半個月至一個月嘅pop up store。

有咁既可能, 只為求一己既虛榮心
如果買化妝品, 我只會去有信譽既公司, 或者專柜
鋪頭仔..驚用到爛面

另一方面, 佢識去攞貨, 好多人都識去旅行順便入貨
佢 呢D 真係做得住咩? 除非加埋 幫人做 facial
做個靚太
|
本身感情就不好吧~咁就同先生分開左,仲要追個女,又係為生而生。。。
其實佢都算叻嘅~不過都係有D任性,尼樣係咪叫年少輕狂。。
叮妹
|
namc 發表於 18-10-23 10:47
佢個樣唔似23
阿媽都幾IN

佢呀媽吾出聲就lN
ic34    發表於 18-10-25 11:45
VenusSasa
|
佢間舖叫咩名?
MagDog
|
咁佢都係自食其力。店舖生意可能同人夾,唔係獨資都唔奇。
焱焱焱焱
|
超級特務 發表於 18-10-23 10:00
佢3間店要企得穩陣腳先得
23歲冇學歴,有3個年幼子女,又話同老公分開,個組合睇到都辛苦。
性格不合,仲 ...
佢媽話佢好成熟㗎...

Ada2288
|
開實體店好大開支㗎喎,啲資金喺邊度嚟?仲要喺旺區,觀塘,銅鑼灣,一下子發到咁大唔容易守喎,人地網店做到好大先開一間實體店,賣化粧品,人地沙沙,卓月一街都係,小店好難同人競爭喎
超級特務
|
namc 發表於 18-10-23 10:47
佢個樣唔似23
阿媽都幾IN

佢媽都係43
我身邊大把40幾都後生靚女in過佢
超級特務
|
焱焱焱焱 發表於 18-10-23 11:20
佢媽話佢好成熟㗎...

兩代人都係十幾廿歲就生幾個單親