西班牙買Loewe

Twinklecar
|
大約平幾多?
appleyuen
|
一定平過香港專門店幾千蚊
Twinklecar
|
appleyuen 發表於 18-10-23 16:07
一定平過香港專門店幾千蚊

Thanks Apple
LOBO1128
|

2016 年時,退稅後大約六幾折
wcpcelia    發表於 18-10-24 10:00
Twinklecar
|
LOBO1128 發表於 18-10-24 09:03
2016 年時,退稅後大約六幾折

Thanks
colucolu
|
C6上2星期買的Puzzle medium平到5千幾。
wcpcelia    發表於 18-10-24 18:27
Twinklecar
|
colucolu 發表於 18-10-24 14:28

What color?
colucolu
|
回覆 Twinklecar 的帖子

灰色呀

ilovematthew
|
colucolu 發表於 18-10-24 14:28

嘩,可以平咁多,我搵代購報過價,平$2000咋,不過最後無貨買唔到,但係意大利,唔係西班牙

Twinklecar
|
colucolu 發表於 18-10-24 19:11

灰色呀

請問在專門店都咁抵還是要去outlet 才可咁平?
colucolu
|

專門店呀
colucolu
|
回覆 ilovematthew 的帖子

因為西班牙退稅率高嘛。我前幾年喺西班牙買個Prada double bag同BV都每個平到差不多7千呀
colucolu
|
回覆 colucolu 的帖子

不過西班牙退稅率係階梯式的,要視乎購買金額而定退稅率。所以可以上Global Blue check下你想買個金額退到幾多,再計埋個currency就知道平幾多了。我C6果時退到15點幾%,所以平到咁多
wcpcelia    發表於 18-10-25 10:05
Nikihung
|
Twinklecar 發表於 18-10-23 10:22
大約平幾多?

早幾日係西班牙買完,計埋退稅大概平左5千幾!我買左呢個~~~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pinkladycat
|
Nikihung 發表於 18-10-26 16:37
早幾日係西班牙買完,計埋退稅大概平左5千幾!我買左呢個~~~

靚+型
appleyuen
|

呢個好靚好特別
貴媽媽2
|
請問是在shop退?如我西班牙入境但倫敦出境,可以在西班牙先退稅嗎?聴説倫敦排隊退要幾個鐘?
Nikihung
|
貴媽媽2 發表於 18-10-26 23:06
請問是在shop退?如我西班牙入境但倫敦出境,可以在西班牙先退稅嗎?聴説倫敦排隊退要幾個鐘?
...

所有野要係最後一站返香港既機場退,但只限係歐盟國家。倫敦好似未脫歐,不過你最好都係問下先~~
Joejoe78
|

平左$5000,個袋$15000到?
北寄貝
|
Twinklecar 發表於 18-10-24 20:36
請問在專門店都咁抵還是要去outlet 才可咁平?

買新款最平應該是馬德里機場禁區內間店,比市區專門店買平7%,仲可以再退稅。個店員話係全歐洲最平。