踏入10w 好似冇晒唔舒服感覺...

bebebei
|
踏入10w,好似冇晒唔舒服感覺,仲好好胃口,反而感覺有d不安呢,有冇姐妹都係咁?
dolldollk
|
bebebei 發表於 18-10-23 10:34
踏入10w,好似冇晒唔舒服感覺,仲好好胃口,反而感覺有d不安呢,有冇姐妹都係咁?
...

係咁, 有d人去到10週就會開始無咩唔舒服, 舒舒服服咁過幾個月~
bebebei
|
dolldollk 發表於 18-10-23 10:48
係咁, 有d人去到10週就會開始無咩唔舒服, 舒舒服服咁過幾個月~

謝謝,因為上次不好經驗,所有都係有d不安(emoji)
dolldollk
|
bebebei 發表於 18-10-23 10:55
謝謝,因為上次不好經驗,所有都係有d不安(emoji)

我明呀, 我都係, 但係咁諗擔心都無用, 好多野都唔係控制之內, 輕鬆休息下仲好
eva_blythe
|
bebebei 發表於 18-10-23 10:34
...

bb而家錫住你嘛,好好享受呢幾個月,
到左孕後期又開始周身攰同唔舒服架啦

pigpigFF
|
吾怕啊! 咁系BB對你好.
我都成12週先好點. 12週前系脹得辛苦, 好彩無其他吾舒服
bebebei
|
dolldollk 發表於 18-10-23 10:56
我明呀, 我都係, 但係咁諗擔心都無用, 好多野都唔係控制之內, 輕鬆休息下仲好
...

明白 多謝你
bebebei
|
pigpigFF 發表於 18-10-23 11:31
吾怕啊! 咁系BB對你好.
我都成12週先好點. 12週前系脹得辛苦, 好彩無其他吾舒服 ...

我就係10w前都脹得好唔舒服 突然舒服晒...
bebebei
|
eva_blythe 發表於 18-10-23 11:09
bb而家錫住你嘛,好好享受呢幾個月,
到左孕後期又開始周身攰同唔舒服架啦

多謝安慰
pigpigFF
|
回覆 bebebei 的帖子

無事無事,,, 我依家21週, 12週後基本吾食到太飽, 就無吾舒服.
bebebei
|
pigpigFF 發表於 18-10-23 11:35

無事無事,,, 我依家21週, 12週後基本吾食到太飽, 就無吾舒服.

謝謝 正能量
kakakwok716
|
我宜家17w,都冇人地常出現既懷孕症狀
我又冇特別緊張或擔心,順其自然啦,係你既就係你,只要唔見紅流啡就唔諗咁多,我都只係做政府產檢,nifty,結構
bebebei
|
kakakwok716 發表於 18-10-23 13:38
我宜家17w,都冇人地常出現既懷孕症狀
我又冇特別緊張或擔心,順其自然啦,係你既就係你,只要唔見紅流啡就 ...

明白,謝
eva_blythe
|
pigpigFF 發表於 18-10-23 11:35

係,我一食得飽d就胃頂頂+胃酸倒流
GCHK
|
BB錫住你,幾好亞,好好享受亞
bebebei
|
GCHK 發表於 18-10-23 20:21
BB錫住你,幾好亞,好好享受亞

pigpigFF
|
eva_blythe 發表於 18-10-23 19:30
係,我一食得飽d就胃頂頂+胃酸倒流
雖然係咁, 但依然慣左食到飽一飽先手

gloriehungws
|
我都係呀, 6-7週時開始作嘔作滿咁但好輕微, 到左10週就冇晒, 但12週先再覆診我都有點擔心, 所以都約左一陣去做檢查為求安心.
bebebei
|
gloriehungws 發表於 18-10-24 10:31
我都係呀, 6-7週時開始作嘔作滿咁但好輕微, 到左10週就冇晒, 但12週先再覆診我都有點擔心, 所以都約左一陣 ...

我由8週照過,到下星期11週先再做檢查,所以呢兩個星期好不安
GCHK
|
bebebei 發表於 18-10-24 09:33

加油加油,等你好消息,唔好太操勞,得閒可以散下步