生之前 諗清楚

lamboboyeah
|
女人生仔真系要諗清諗楚,除左生個下搵命搏之外,生到出黎都好似攞左你半條命咁
我生完之後身體好大變化,有BB之前10X磅,有左BB之後最高峰去到17X磅
生完之後一排瘦左D,但而家都仲KEEP住14X磅上落,好似冇打算瘦既跡象
唔止肥左,就連皮膚都差左好多,全身連塊面都勁乾,乾到甩皮查咩都冇用
而家C6想掂我我都驚佢嫌棄...真係好羨慕其他媽媽生完仲KEEP到靚樣
musiccisum
|
lamboboyeah 發表於 18-10-23 11:18
女人生仔真系要諗清諗楚,除左生個下搵命搏之外,生到出黎都好似攞左你半條命咁
我生完之後身體好 ...

點解會肥左成70磅 我重左20磅
PL21
|
musiccisum 發表於 18-10-23 21:35

係囉,我以為自己重咗40磅已經好誇張究竟點先可以重70磅

PL21
|
lamboboyeah 發表於 18-10-23 11:18

其實你會唔會做番運動好啲?血液循環好皮膚自然會好,揀啱護膚品都好重要。生完狀態係會差啲,不過自己都要諗方法唔好氣餒,加油
chanicychan
|
我生完小朋友身體都差左好多,成日病
生小朋友真係好大代價,媽媽真係好偉大,不過我都冇後悔過生既
Ava花花
|
重成70磅黎講,係個人選擇既路
你到底食左幾多野,有幾放任自己食野,先可以重70磅?
宜啲問自己。唔好賴落個B到。
Jodie66
|
我之前都係咁呀JM D皮膚乾到不得了
試下用BB野沖涼 我個陣都係用BB沖涼液
沖左一排個身好左好多 冇咁乾
|

Hello lamboboyeah! 明白媽媽生產之苦,體型同身體各樣都有轉變,因為荷爾蒙影響皮膚,甚至有肚紋,所以做媽媽真係好偉大,相信BB爸爸都會好欣賞你嘅付出架! 如果想減重修身,最重要係注意飲食,少油少鹽少糖。可能食完晚飯後將BB交俾老公或其他屋企人照顧住先,落街散步培養做運動習慣,加油呀!

lamboboyeah
|
musiccisum 發表於 18-10-23 21:35
我都唔知點解生完可以肥咁多
lamboboyeah
|
Jodie66 發表於 18-10-25 10:39
我之前都係咁呀JM D皮膚乾到不得了
試下用BB野沖涼 我個陣都係用BB沖涼液
沖左一排個身好左好多 冇咁乾 ...
身就有BB野可以拎黎用下,但面冇呀而家搽緊用開個D CREAM都唔見好轉..生完就變豆皮..真係好傷心
lamboboyeah
|
[email protected] 發表於 18-10-25 17:30
Hello lamboboyeah! 明白媽媽生產之苦,體型同身體各樣都有轉變,因為荷爾蒙影響皮膚,甚至有肚紋,所以做 ...
多謝分享
sonson1234
|
真係人人体質唔同,我見有啲媽媽生一個瘦一圈
|
lamboboyeah 發表於 18-10-26 11:17
多謝分享

唔洗客氣呀! 一般黎講,生BB一年左右會逐漸回復生之前嘅身體狀況同身型架啦!加油!

sophiewong0103
|
lamboboyeah 發表於 18-10-26 11:16
身就有BB野可以拎黎用下,但面冇呀而家搽緊用開個D CREAM都唔見好轉..生完就變豆皮..真係好傷心
...
jm不如換護膚品? Mtm hydrating mask有冇試過?
我公司有個同事生完好似你咁又係好乾, 佢用左之後好快就唔痕
d皮膚慢慢復原, 而家仲靚過生之前, 所以話女人真係水做架

Lai1010
|
多謝分享

Sfive
|

其實除左身型外,記性都差好多呀!