想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

lulugrace 發表於 18-10-24 12:15
我都有食葉酸,同vit E, 亦有用紅d. 我間時有用韓國艾草暖宮貼咋!
但沒有助孕劑,有用嫁?
...

助孕劑可以幫助精子游上去,幫下點都好啲

大宅

Tracychan927 發表於 18-10-24 08:02
同你差唔多時間,2016年4月小產,到依家都仲未有,由一開始試到現在已經3年幾,我都35了,又係小產後m量少 ...

我同你情況一樣,打算明年做ivf too!

別墅

carmenlau125 發表於 18-10-24 12:16
助孕劑可以幫助精子游上去,幫下點都好啲

邊隻助孕劑會好點呢?

大宅

carmenlau125 發表於 18-10-24 11:48

我覺得針灸有用呀,我上年2月小產咗,之後一直食中藥 ...

請問你暖宮貼係嚟m先用定平時都會用?

大宅

lulugrace 發表於 18-10-24 12:44
邊隻助孕劑會好點呢?

我用conceive plus 的

大宅

HyperBB 發表於 18-10-24 12:45
請問你暖宮貼係嚟m先用定平時都會用?

我係m第一日用,但排卵後就唔用,因為嚟啲有咗後就唔用得,每次排卵都唔知會唔會中,所以我只用頭半個月

別墅

carmenlau125 發表於 18-10-24 12:52
我用conceive plus 的

Thank you so much!

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

lulugrace 發表於 18-10-23 16:07
已經睇左2、3個中醫,都係咁,好似都差不多咁。。。
所以都好無奈咁。。。
...

你有冇做運動?

別墅

laisausau 發表於 18-10-24 13:57
你有冇做運動?

停左一排!!
黎緊開始做!(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

回覆 lulugrace 的帖子

我7月小產後,見自己日日換m 巾真係流左好多血,就開始飲鐵水,乾淨後都有keep 住飲滴雞精,上個月同今個月黎m 都多,可以連續兩朝早起身m 巾滿了紅,第三天早上就冇咁多了.pls 因一直都有做iui ,用陰超看排卵,醫生都冇話有咩問題,所以我覺得鐵水雞精有幫助,但經痛多了應該要多運動

別墅

回覆 Tracychan927 的帖子

我同你一樣呀,iui 三次,第三次成功但一直照唔到心跳要藥流((今年7月),之後有飲鐵水滴雞精經量多但痛,之前試多一個月+1個月iui 都唔得,今個月醫生叫我ivf 我都決定左做了,今晚開始打針,但唔知今個月交卵同精俾醫生會唔會唔靚仔

別墅

yoyoasdfghjkl 發表於 18-10-25 16:05
回覆 lulugrace 的帖子

我7月小產後,見自己日日換m 巾真係流左好多血,就開始飲鐵水,乾淨後都有keep 住飲 ...

咁等我飲下滴雞精先

複式洋房

我同你差不多,小產後過左年半了,睇中醫調理左大半年,小產半年先重新出發,一直諗住順其自然再有返。。。每次m到都好失望,自己m期一直都好準,但今次遲左成6日都未黎,諗住會中啦,點知今日竟然m到,簡直失望到想喊,喺公司一路做嘢一路忍住叫自己唔好喊,好唔開心,但唔知可以同邊個講。。。有朋友一直話自己唔會生小朋友,點知之前佢公開話自己有左!仲話有冇咁易啊?只係唔用一次套咋喎!嗰刻睇到有點無名火起加唔開心爆喊。。。點解人哋咁易有,而自己就只有不停睇身邊的人有左?

別墅

daisy222 發表於 18-10-25 18:59
我同你差不多,小產後過左年半了,睇中醫調理左大半年,小產半年先重新出發,一直諗住順其自然再有返。。。 ...

有時我都會咁諗既,人地咁易,我就唔易,仲要注重飲食、調理等等。。。人地就唔使咁做就中了。我明既!但灰完就要樂觀同自己講,有緣份就會再來架。保持歡樂,心身健康!我m量都越來越少,我先擔心更難成孕咋(emoji)(emoji)

大宅

carmenlau125 發表於 18-10-24 12:09

其實我都係揾屋企附近的中醫,因為要密啲做針灸,近 ...

坑口近我呀!可以介紹醫師名同價錢嗎?many thanks

大宅

回覆樓主

我空心胎之後二年先至有番,頭一年唔係非常積極要,但都有計下排卵期,吃過幾個月中藥

一年後開始心急,所以去咗仁安睇不育,所有(emoji)育檢查一切正常,係冇排卵(但個個月有M)期間,我轉左睇專攻生仔中醫加做針灸,維持左左半年,其間體温慢慢正常(即有正常排卵),而中間有3個cycle我左仁安試過打排卵加破卵針,計好哂時間都唔中,最後,在我開始覺得差不多要放棄時中左,最後我M遲左差不多二星期驗先發現中左

中嗰個月我係停咗中藥針炙,因失望咗太多次,想停下…仲計劃幾個月後拿大假去做iui

講咁多只想鼓勵樓主,我完全知道呢兩年有乜嘢感受,因我正正走過這條路,但請相信自己身體吧,如驗過身體一切正常,一定會有的,只是時間問題,加油,有需要可pm傾,祝福你

別墅

sodaleave 發表於 18-10-28 00:53
我空心胎之後二年先至有番,頭一年唔係非常積極要,但都有計下排卵期,吃過幾個月中藥

一年後開始心急,所 ...

謝謝你(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

lulugrace 發表於 18-10-23 16:07
已經睇左2、3個中醫,都係咁,好似都差不多咁。。。
所以都好無奈咁。。。
...

我今年都係35, 經量一向都好少,平均3日就冇。年頭同老公準備第一次懷孕,心諗,今次實有排調理啦,因爲我身體一向都唔太好。之後我同老公都開始食fertilaid, 睇埋中醫調理,食得好清(基本上只食烚菜芯,蒸魚同豬肉,飯),因我好懶出去做運動,所以每日都係屋企做下啲簡易操。努力咗3個月,計埋排卵期做功課,就成功咗啦。

我覺得中醫方面真係要揾一個夾自己嘅,同要勤力每日飲中藥,戒口。同埋最好check埋你老公嘅蟲蟲係唔係一樣健康。因為好多時女人小產或者受唔倒孕唔一定係女嘅問題。精子唔健康都係好大嘅因素。男同女一齊調理會係效果最好。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至