哈!打劫都用微信支付

A_lcy
|
先進嘅打劫方式
icyblueblue
|
打刧都咁先進
史迪媽
|
咁低能都俾佢諗到,怪不得要做賊
T.Tra
|
happyb_happyb
|
笨賊
peonica
|
真係夠晒先進
boboblublu
|
waiwaiii 發表於 18-10-23 12:21
今日(23日)早上9時許,一名可疑男子隻身進入長沙灣順寧道近東京街交界一間7-11便利店。其間,男子亮出字 ...

waiwaiii
|
queenie0102 發表於 18-10-23 13:51
可能個d賊下次用QR code打刼

蝴蝶so
|
傻架咩?一check就check到啦
guigui82
|
真定假呀?
mammycat1818
|
新一代手法係吾同D
WWT1234
|
今日(23日)早上9時許,一名可疑男子隻身進入長沙灣順寧道近東京街交界一間7-11便利店。其間,男子亮出字 ...

用微信轉賬⋯⋯
個女店員可以賺8.8 利是喎
waiwaiii
|
guigui82 發表於 18-10-23 16:30
真定假呀?

梗係真,新聞都出左

深水埗發生離奇劫案,今日(23日)早上9時22分,順寧道寶熙苑7-11便利店,職員正處理店務期間,一名中年帶口罩賊人突然闖入,大叫打劫,並拉開衣衫,顯示身纏電線,向職員聲稱身上有炸彈,同時遞上數張紙條,指示職員到收銀櫃枱為其手機「WeChat Pay HK」帳戶增值15,000元。

職員向賊人表示做唔到(轉數),並乘機按動警鐘,賊人聞警鐘響見事敗,立即奪門逃去。警員到場調查,便利店未有損失,現場門外地面有一個口罩,懷疑是賊人遺下,警員正翻查閉路電視影片,追緝賊人。

根據「WeChat Pay HK」門店現金增值規則,一般客戶每日增值上限為港幣1萬元,而每月上限則為5萬港元。

警員封鎖現場調查

oceandeepsea
|

JoanC
|
佢唔係玩嘢,就係傻嘅
IvyCP
|

廣告!廣告!
waiwaiii
|
IvyCP 發表於 18-10-23 22:13
廣告!廣告!

微信廣告

maywong288
|
sangria
|
blackberry 發表於 18-10-23 12:27
有無超過每日上限