廁所一陣up味

KddBgtdm
|
唔知係咪個廁所空氣唔流通, 個廁所成日都濕住又一陣up味
已經放左d香氛係廁所, 係有香味, 但好似都冇乜改善, 而家係香味up味撈埋哂一齊
想問下jm有冇咩解決方法?
登!登!登!
|
回覆 KddBgtdm 的帖子

係咪抹手布有味呀?
helen37
|
我平時屋企會長開抽氣扇,保持廁所乾爽,唔濕就冇味
cleclesze
|
用香氛冇用嫁
就算用完覺得冇味都只係味冚味 而唔係冇左陣噏味
因為噏味係由細菌造成 要除菌防霉先散到
szeszephoebe
|
我屋企廁所都有, 因為我屋企係黑廁
D味我覺有D似D渠味
所以我都唔知點解決
KddBgtdm
|
cleclesze 發表於 18-10-25 11:57
用香氛冇用嫁
就算用完覺得冇味都只係味冚味 而唔係冇左陣噏味
因為噏味係由細菌造成 要除菌防霉先散到 ...
即係要洗廁所呀?
我有洗呀, 但洗完好快又會一陣味

curry451
|
KddBgtdm 發表於 18-10-23 12:28
已經放左d香氛係廁所, 係有香味, 但好似都冇乜改善 ...

可能去水位有味,得閒要倒D漂白水落去
cleclesze
|
KddBgtdm 發表於 18-10-26 11:51
即係要洗廁所呀?
我有洗呀, 但洗完好快又會一陣味
你試下買支氣淨達洗完廁所噴下你覺得有味既地方 eg去水位 再等佢乾我覺得有味就會噴下 用耐左而家連霉都好似少左
cat_hellobb
|
已經放左d香氛係廁所, 係有香味, 但好似都冇乜改善 ...

地拖唔DRY
minmin
|

請問你用邊隻香薰?
pigpig1971
|
漂白水倒入水箱, 同所有去位。 sink 盆