6少女行飛鵝山遇險

waiwaiii
|
飛鵝山有行山人士被困。6名少女昨晨(22日)10時許到飛鵝山行山,惟步行2小時後迷路⋯

幾個16,7歲少女去行山
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1023_00822_001.html
cake05    發表於 18-10-23 15:11
龍貓車
|
問題係已經有一個受傷,另外5個仲要繼續行程,最後都係要報警
呢d妹真係唔識死
我咁大個人想去行山都會搵d識行嘅去
tsung
|

natnat_tsang
|
龍貓車 發表於 18-10-23 12:38
問題係已經有一個受傷,另外5個仲要繼續行程,最後都係要報警
呢d妹真係唔識死
我咁大個人想去 ...

後來嗰5位, 應該收$$$$$ 先好救...

壞蛋獎門人
|

今日仲有直升機...我住附近..琴晚11-12點仲係度(發發發發發)希望快啲救到人
後加:原來救到人啦?大佬,飛鵝山唔係易行嫁,大佬,要玩唔好搵呢啲野玩,成區啲人訓覺時間、為左救佢地搞到嘈餐死
熱媽
|
回覆 waiwaiii 的帖子

少女們是否覺得飛行服務隊無野做呢?大家一齊去行山,是否應齊行齊走呢?一位朋友受傷要人救了,理應一起離開,剩下那幾位還要繼續行程,最後又要人地再救。
luckybaby2011
|
壞蛋獎門人 發表於 18-10-23 13:01
今日仲有直升機...我住附近..琴晚11-12點仲係度(發發發發發)希望快啲救到人
...

咁搞法、密密飛都唔掂
壞蛋獎門人
|
luckybaby2011 發表於 18-10-23 13:02
咁搞法、密密飛都唔掂

飛鵝山出直升機都幾密嫁,同埋都近民居,真係好嘈好嘈....好彩唔係住彩輝邨,彩輝直情貼住飛鵝山起,真係唔駛訓

waiwaiii
|
唔熟路好危險
tansyneko
|
HoshiSora
|
waiwaiii 發表於 18-10-23 12:30
飛鵝山有行山人士被困。6名少女昨晨(22日)10時許到飛鵝山行山,惟步行2小時後迷路⋯

幾個16,7歲少女去行山 ...

辛苦了拯救人員⋯⋯
大家冇事就好
壞蛋獎門人
|
waiwaiii 發表於 18-10-23 13:13
唔熟路好危險

熟唔熟都危險,飛鵝山唔係新手行嫁,如果佢地因為自殺崖而去,真係多得佢地唔小!
wan1204
|
是是但但
|
朋友受了傷, 佢地重繼續行, 繼續迷路.....
呢D「朋友」真係......
ic34
|
壞蛋獎門人 發表於 18-10-23 13:18
熟唔熟都危險,飛鵝山唔係新手行嫁,如果佢地因為自殺崖而去,真係多得佢地唔小!
...
呢5個人超自私,不知所謂
Yukyuk
|
好危險的!

#有靈異事
壞蛋獎門人
|
ic34 發表於 18-10-23 13:46
呢5個人超自私,不知所謂

貪玩唔緊要,唔好煩到人要人救!行山都要量力而為
ic34    發表於 18-10-23 17:04
chocolatebean
|
回覆 waiwaiii 的帖子

我最近都想去,睇見呢D新聞怕怕,唔想自己上A1
chocolatebean
|
回覆 龍貓車 的帖子

因為而家TEL好方便,又有GOOGLE MAP,個個就係咁樣找路行
Rocanbaby
|