怕有表情紋唔敢大笑

Ceciee
|
年紀越大就覺得啲皮膚越黎越鬆, 冇以前咁緊緻
初頭都只係笑得耐會出紋同埋d紋好耐先消失, 而家唔笑都好明顯見到d紋, 特別係法令紋好顯老
我好怕d紋繼續深落去, 有冇咩方法可以搞搞佢? 打botox得唔得?
辣媽2007
|
Ceciee 發表於 18-10-23 13:03
初頭都只係笑得耐會出紋同埋d紋好耐先消失, 而家唔笑都好明顯 ...

表情紋絕對可以用Botox 改善的,同時應多做保持皮膚緊緻的treatment
helen37
|
冇嫁喇....人大左就係咁...塊面就會開始鬆開始DUR..最多做D野減慢佢DUR既速度
都不外乎勤D保養, 做下FACIAL,敷MASK搽CREAM,做機…
YSusanna
|
好難keep 住無表情架播 人愈大d 紋就愈深 早d 保養 等皮膚唔好鬆得咁快啦 我平時都會做下Hifu 同埋打下d 淡紋既針
Ceciee
|
helen37 發表於 18-10-24 12:49
冇嫁喇....人大左就係咁...塊面就會開始鬆開始DUR..最多做D野減慢佢DUR既速度
都不外乎勤D保養, 做下FACIAL ...
facial我有做開, 應該都會繼續做
而家考慮緊要唔要打botox收緊番d皮膚, 但我從來都冇試過打呢d美容針, 怕打衰塊面唔敢亂試

Ceciee
|
辣媽2007 發表於 18-10-23 13:32
表情紋絕對可以用Botox 改善的,同時應多做保持皮膚緊緻的treatment
...
睇黎要做多d
Alicetang1993
|
為左無紋唔大笑點得架.
做多D treatment啦. 而家出咁多無痛既機.
大把選擇~
lamboboyeah
|
Ceciee 發表於 18-10-25 14:08
而家考慮緊要唔要打botox收緊番d皮膚, 但我從來都冇試過打呢d美容針, 怕打 ...

我都好怕打D美容針
lamboboyeah
|
而家考慮緊要唔要打botox收緊番d皮膚, 但我從來都冇試過打呢d美容針, 怕打 ...

就算生完小朋友之後皮膚差左都冇諗住打
chocho3016
|
而家有好多韓國skincare products都做到botox既效果,唔洗打針架,同平時skin care冇分別
雖然未必有打針咁快見效,但日日keep住用都幫到淡化皺紋
我用緊tonymxly個bio ex都係6百零蚊ja,有眼霜同精華,用完一排D紋真係有淡左,眼同嘴位最明顯,重點係一支都有排用抵過打針

magfan
|
chocho3016 發表於 18-10-26 12:55
而家有好多韓國skincare products都做到botox既效果,唔洗打針架,同平時skin care冇分別
雖然未必有打針咁 ...

請問邊到買?
pinkladycat
|

虎紋得唔得架
clara_324
|
Ceciee 發表於 18-10-23 13:03
初頭都只係笑得耐會出紋同埋d紋好耐先消失, 而家唔笑都好明顯 ...
打針會好好多,不過應該唔係打botox架。
chongli
|
bio ex好用呀 樓主真係要試
個抗皺精華我會唧多d厚敷d紋等佢慢慢吸入去 keep住用完一個月已經睇到d紋淡左 所以回購左好多支

Holidaykiki
|
chongli 發表於 18-10-29 14:42
bio ex好用呀 樓主真係要試
個抗皺精華我會唧多d厚敷d紋等佢慢慢吸入去 keep住用完一個月已經睇到d紋淡左 ...

是否tonymoxx買?
wonderyi
|
其實過左40皮膚鬆係正常的,做普通Facial已經唔夠,我就已經打過童顏針同透明質酸,真係睇落去後生番10年。Restylane可以去眼紋同法令紋,Botox主要係去額紋或者瘦面,如果想皮膚緊緻番,可以打Ulthera超聲波緊膚,亦可以考慮打童顏針令膠原自生,改善皮膚毛孔同彈性。醫美係有好多選擇,針對唔同問題,最緊要係了解清楚先,同搵一個可靠既醫生先好。
mamikongkong
|
600幾蚊有哂2支野? 定每支600蚊?
babybabywanted
|
wonderyi 發表於 18-10-30 15:02
其實過左40皮膚鬆係正常的,做普通Facial已經唔夠,我就已經打過童顏針同透明質酸,真係睇落去後生番10年。 ...

我問過醫生,醫生話如果用透明質酸去眼紋係會流失得超快,可能個零月就要打一次……
chocho3016
|
magfan 發表於 18-10-26 14:10
請問邊到買?

我係tonymxly德福專櫃買
你可以上佢地網check下其他門市
chocho3016
|
pinkladycat 發表於 18-10-26 14:50
虎紋得唔得架

我覺得ok
因為都係做番firming效果
我嘴位d紋都firm得幾有效果