皮膚科醫生除凸疤

kingkwok617
|
塊面有個水豆疤大約一年半前有,係凸出嚟好礙眼,直徑大約5mm
想搵個皮膚科醫生整走佢,各位JM有冇經驗同推介?

請勿開全名!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kingkwok617
|
Push
mugtaitai
|
kingkwok617 發表於 18-10-23 13:46
塊面有個水豆疤大約一年半前有,係凸出嚟好礙眼,直徑大約5mm
想搵個皮膚科醫生整走佢,各位JM ...

我手術後生肉芽,手指尾咁粗,粉紅色,搵皮膚科醫生整走左,方法大約係先打類固醇落條肉芽下面(聽起來係幾恐怖嘅),要打幾次,直到條肉芽平晒,然後再用激光打走顏色。當然唔會百分百消失,但基本平晒,而且係膚色,但真係仔細睇,都仍然睇到一條線咁幼嘅痕,但對我來講,比起嗰條手指尾咁粗嘅粉紅肉芽,我完全收貨

唔知你要求去到點,同埋唔知而家技術會唔會好 d,效果好過我(我成 20 年前做),可以問下醫生。我嘅皮膚科醫生喺銅鑼灣,姓馮
kingkwok617
|
mugtaitai 發表於 18-10-23 15:05
我手術後生肉芽,手指尾咁粗,粉紅色,搵皮膚科醫生整走左,方法大約係先打類固醇落條肉芽下面(聽起來係 ...

謝分享
請問打針係咪好痛?

mugtaitai
|
kingkwok617 發表於 18-10-23 15:08

謝分享

咁又冇生仔咁痛

但都痛㗎,不過我嗰條肉芽真係好肉酸,一定要整走佢,痛都唯有忍
offlad
|
我肩膊多年有粒突起的黑痣, 去年見增生長大了, 於是找了中環有名的區醫生做了小手術切除, 好手勢, 位置平復, 佢有講過話如長了肉芽, 可以打針去消除, 但我不需要
licarol
|
offlad 發表於 18-10-23 17:43
我肩膊多年有粒突起的黑痣, 去年見增生長大了, 於是找了中環有名的區醫生做了小手術切除, 好手勢, 位置平復 ...

可以介紹你醫生給我嗎?
offlad
|
licarol 發表於 18-10-23 18:50
可以介紹你醫生給我嗎?

己PM 了你, 這位區醫生有很多JM 都會認識, 因為他曾經出書, 又有報刊專欄, 不過要有心理準備收費不便宜, 就是consultation 都要$8xx, 我的小手術是2 粒如黑豆及芝麻的大小, 收費是$7,xxx
lmjoey
|
回覆 offlad 的帖子

可以pm醫生資料嗎?
offlad
|
lmjoey 發表於 18-10-24 11:57
回覆 offlad 的帖子

可以pm醫生資料嗎?

請看pm
licarol
|
offlad 發表於 18-10-24 10:25
己PM 了你, 這位區醫生有很多JM 都會認識, 因為他曾經出書, 又有報刊專欄, 不過要有心理準備收費不便宜, ...

明白,thanks