懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

林勇行 $4200,照得好細心,照咗個半鐘。因為我bb有少少問題,正常出世先知,佢都照咗話我知。記得上胎搵陳創斌都無特別照呢樣

複式洋房

gobaa49 發表於 18-10-23 21:56
我搵雅蘭陳敏儀,$2000
好細心,平時産檢都係搵佢$800

我都想book,但電話永遠打唔倒(emoji)

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

SunPurple 發表於 18-10-26 11:35

要早啲book
我嗰時11w就打左去book
時間由佢決定,就易約到期
其實打電話去都係撞手神,我一打就通左…同埋我上到去,係有兩個小姐登記,又唔覺得佢地特别忙。

珍珠宮

補充返,我聽其他媽媽講佢9月加左價$2500結構,如果你真係book就問清楚

洋房

acy1234 發表於 18-10-24 15:45
我揾王偉明醫生,好細心,上次BB好吾合作,照左成個鐘,王醫生重係好嚴謹照,一d都冇脾氣,攪我都吾好意思 ...

我剛剛搵王偉明醫生照結構,好詳細喔,部超音波機好清楚,1800,超值!

大宅

我陀大女時搵王紹宏照,今胎搵左鄭昆瑜。

對比過,2016年11月王醫生時$2900(今年$3100好似)。當年王醫生都好耐心照,半小時左右,幫bb影到3-4張面部相,都好清楚下,當然要bb合作先得。王醫生講野方式,一向細聲同有些「自話自說月feel 」,我個人又無咩所謂,最緊要個final conclusion 係all pass 既啫。

上星期六搵鄭醫生照,當日佢全日都係照結構case甘制,我前面d媽媽,bbs多吾太合作,相對醫生要用多左時間處理每一個case, 甚至會有人中途要返番戊診症室又照過,我就等左近個半鐘先到我。當日我阿b比較听話,過程好smooth, 鄭醫生節奏係明快個類人,所以都照得好快,成程25分鐘左右。

大宅

王醫生算易約,當年我12週一出左T21 pass我就打電話約先,佢診所出名多內地同胞就眾所皆知,但當時我閒日去照,等吾太耐,半小時左右。

鄭醫生係呢期好hit 既醫生,我搵開佢産檢,所以同樣地我12週T21 pass我就約結構期。上星期六照個日,診所好多人,听到都係由其他醫生轉介過來。鄭醫生收$3200,听聞佢拍擋羅醫生收$3000?大家有興趣可研究下搵邊一位好。

大宅

ayu026 發表於 18-10-26 16:52
王醫生算易約,當年我12週一出左T21 pass我就打電話約先,佢診所出名多內地同胞就眾所皆知,但當時我閒日去 ...

羅醫生同鄭醫生兩位都睇過我上胎同今胎
兩個都一樣好

複式洋房

我係廣華照結構,醫生話胎兒有少少心漏不過無問題喎,咁我就無理了

別墅

prswinki 發表於 18-10-25 20:13
林勇行 $4200,照得好細心,照咗個半鐘。因為我bb有少少問題,正常出世先知,佢都照咗話我知。記得上胎搵陳 ...

你生b 有無找過陳創斌、我今胎找佢啊,你覺得佢點?

別墅

可以比個contact 嗎?

男爵府

meowmoew2018 發表於 18-10-26 22:34
你生b 有無找過陳創斌、我今胎找佢啊,你覺得佢點?

我係照結構搵佢咋,正常。但係嗰次照結構都等咗差不多兩個鐘

大宅

sherry70264300 發表於 18-10-26 22:31
我係廣華照結構,醫生話胎兒有少少心漏不過無問題喎,咁我就無理了

真係唔明有人話照唔到,又有人會照到心漏,都唔知點,我都知有無心漏都唔關醫生事,係個胎的問題,但花了錢就係想預先知道,有心理準備

複式洋房

gobaa49 發表於 18-10-26 14:49
補充返,我聽其他媽媽講佢9月加左價$2500結構,如果你真係book就問清楚
...

thx (emoji) 咁你係咪搵佢接生

珍珠宮

SunPurple 發表於 18-10-27 18:27
thx (emoji) 咁你係咪搵佢接生

唔係,我係政府度生,未出黎 而家37w啦

大宅

回覆樓主:

多謝咁多位分享

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

ayu026 發表於 18-10-26 16:52
王醫生算易約,當年我12週一出左T21 pass我就打電話約先,佢診所出名多內地同胞就眾所皆知,但當時我閒日去 ...

咦,我book左鄭醫生1月照,護士同我講係$3000啵
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

已刪除用户

複式洋房

camille_wilson 發表於 18-10-27 08:32
真係唔明有人話照唔到,又有人會照到心漏,都唔知點,我都知有無心漏都唔關醫生事,係個胎的問題,但花了 ...
我估計係因為心漏問題好普遍,bb出世時好多都會無咗,而心漏太大先會着重照顧,所以有d醫生見到有都唔會出聲當無,除非個窿太大。
不過唔使搶心既,如果窿太大醫生會出聲,到時mon實佢,搵多幾個醫生問吓意見!

大宅

sherry70264300 發表於 18-11-20 11:25
我估計係因為心漏問題好普遍,bb出世時好多都會無咗,而心漏太大先會着重照顧,所以有d醫生見到有都唔會出聲當 ...

我仔的心漏係要做手術的,今年5月3歲時已做了,就係唔明點解結構照唔到。

首頁

尾頁

跳至