自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原來香港六對夫婦,就有一對不育!
世界真係唔公平,想要小孩又生唔到,唔想要有唔避孕,又生了下來,唔理或虐待死!
第二對夫婦我唸洗了不少錢,最後在台灣搵到療法,生到個BB, 真令人感動!

https://youtu.be/NHOJGbF0cuU

伯爵府

mickeyeva 發表於 18-10-23 14:13
世界真係唔公平,想要小孩又生唔到,唔想要有唔避孕,又生 ...

大宅

通常都係高收入

子爵府

世界真係唔公平,想要小孩又生唔到,唔想要有唔避孕,又生 ...
其實壓力係一個幾大的主因,我想/可以生B B時已過3‍‍0歲,試了3年也未能成孕〈1年後差唔多每次黎M都大哭一場〉,最终要去排政府的不育隊,一排又一年,老公同我都唸住放棄,咩都唔理去埸旅行,結果有咗個女。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

2024年龍年勳章

好感動

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

成套睇完,好有共嗚,
我同c6結左婚三年幾才成功懷孕,下個月就生啦,中途都冇佢地咁努力,都係睇中醫加驗排卵,都已經覺得肚裏個bb得來不易

水晶宮

我都唔明點解以前d 人,
一生生幾個,好似屙屎咁屙..

子爵府

第二pair都好慘!其實有辦法幫佢地!
但唔知係香港醫生唔識定唔得閒,要去到台灣先有解決方法!
好彩,成功
另一pair都係,生唔到真係可以考慮領養!
好心人

公爵府

李露眉 發表於 18-10-23 14:57

冇娛樂掛,好佩服我嫲嫲同婆婆,一個生5個,一個生4個,我生兩個已經冇左大半條命;通常越想有就越冇。。

別墅

睇到我喊

大宅

身邊d朋友,有條件嘅未必有緣份,無條件嘅反而誤中副車,時也命也

珍珠宮

李露眉 發表於 18-10-23 14:57

以前20頭結婚好平常,嫲嫲嗰代再早d
依加生育年齡愈推愈遲
30歲卵子質素開始下降,所以舊時30歲以上為高齡產婦
依加多數人30打後懷孕,醫學界都要推遲35歲以上為高齡產婦
普遍男子精子質素都下降緊,世衛有個標準評精子,近年個標準都調低咗
環境污染、食物成份問題、飲食同生活習慣問題......好多因素都影響生育

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

幾代前,同一個阿媽生10、11 個好普遍

珍珠宮

環保接龍勳章

得來不易

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

每一個BB來到都系唔容易....
所以對于一D惡劣的虐待BB的行為真令人好難過同心酸.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

熱媽 發表於 18-10-23 14:31
其實壓力係一個幾大的主因,我想/可以生B B時已過3‍‍0歲,試了3年也未能成孕〈1年後差唔多每次黎M都大哭 ...

之前睇過啲文章,有高潮係特別易中,我幾對朋友同你一樣放棄左之後旅行完返嚟就中左

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

子爵府

回覆樓主:

我朋友基層一個。頭四胎去到某週數自然無。

首頁

尾頁

跳至