覺唔覺油性皮膚襟老些

小紅梅
|
識好多4字頭油性皮膚冇紋,皮膚有光澤
judychung
|
都係ga
cinda72.
|
我偏乾,但都冇紋
ivycowcow
|
唔覺,夏天時毛孔大過橙你冇留意啫。

我塊面油到可以冬天完全唔茶野。
肥肥寶
|
以前睇過美容書話油性皮膚係襟老啲
叮妹
|
覺呀,後生時成日油光滿面又暗蒼好煩,但而家衹搽小小野已ok
蝴蝶so
|
都係呀,始終年紀大左,無咁易出油,就會比乾性皮膚既有光澤
超級特務
|
唔覺
大部分油肌皮膚頗差
小華子
|
我少女時期真係成面油,到而家剛好適中,當然仲會有油出,但變左中性皮膚
bmuimami
|
cinda72. 發表於 18-10-23 14:45
我偏乾,但都冇紋

你咁比心機護膚就梗係靚啦
1928mickey
|
皮膚黑顯乾
大肥羊
|
ivycowcow 發表於 18-10-23 14:48
唔覺,夏天時毛孔大過橙你冇留意啫。

我塊面油到可以冬天完全唔茶野。

超同意
毛孔大過橙真係講出我心聲
tester5
|
cinda72. 發表於 18-10-23 14:45
我偏乾,但都冇紋

咁勁?點可能冇紋?羨慕。
是否都要醫美呢?

cbeyond
|
蝴蝶so 發表於 18-10-23 16:08
都係呀,始終年紀大左,無咁易出油,就會比乾性皮膚既有光澤

要皮膚有光澤都唔難, 我係屬乾性皮膚都成日俾人話有光澤。但唔代表無其他問題, 好似黑眼圈
Ashleycorina
|
cbeyond 發表於 18-10-23 18:19
要皮膚有光澤都唔難, 我係屬乾性皮膚都成日俾人話有光澤。但唔代表無其他問題, 好似黑眼圈
...

同你一樣,我超乾敏感,有光澤,無紋,但個黑眼圈,我係有衝動去韓國整走去
得個講,講到仔女讀小學都未去
廷廷媽
|
油性皮膚通常係缺水先出咁多油,油性皮膚通常毛孔粗大
cinda72.
|
tester5 發表於 18-10-23 18:10
咁勁?點可能冇紋?羨慕。
是否都要醫美呢?

咁緊係有做啦
做得最多咪laser囉
不過補濕做足真係紋都少好多,冇咁易出
opl2
|
唔怪之得d 男人咁襟老啦
anyway 我都係油肌,踏入三字頭後係冇再咁油了,身邊有乾肌朋友一早就出左紋,唔知關唔關事啦,油又有油嘅煩惱,有幾多個天生麗質
good_pig
|
小紅梅 發表於 18-10-23 14:36
識好多4字頭油性皮膚冇紋,皮膚有光澤

我冇紋,但仲有暗瘡
cbeyond
|
Ashleycorina 發表於 18-10-23 18:22
同你一樣,我超乾敏感,有光澤,無紋,但個黑眼圈,我係有衝動去韓國整走去
得個講,講到仔女讀小 ...

唔會整, 我夜貓, 三更半夜都唔瞓, 黑眼圈無得救了 , 其他滿意就算