自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我7:00至返到屋企咁我咪唔洗見個女?

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我仔k2前都是七點左右瞓,當時我哋六點前食完晚飯,他不睡午覺。k2返下午班,8:30前一定上床,直至小學畢業。現在高中了,就夜咗好多了。多年來慣了早食晚飯,現在我哋6:30左右就晚飯。

水晶宮

回覆樓主:

我有朋友個女係6點訓架啦, 再而家二年級都仲keep到, 好佩服佢

珍珠宮

王國教室勳章

bosch 發表於 18-10-23 16:15
可以7點瞓, 早食飯咪得. 佢響外國長大, 要小朋友早瞓唔奇. 小朋友夠瞓, 第二朝起身時心情靚靚, 成間屋有多 ...

外國真係好多小朋友七點就訓,我以前都係,8點叫好夜
但香港就好少見。見到朋友係FTM,屋企有工人姐姐,佢話試過5-6點食飯,七點幾同小朋友訓,佢自己12點前一定起身,仲點都訓唔到小朋友就第二日5,6點起身,佢自己就係外國大,話點解以前佢可以七點訓七點起身,佢小朋友唔得,係咪香港個time zone 係咁

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

咁早

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

如果住外國,小朋友通常到5,6歲先入學,讀書又唔洗點做功課,又唔洗測驗考試,成日流流長咁得閒,比我都早瞓到啦…
係香港,放學返到屋企都5,6點,7,8點先開飯,仲要做功課溫習,搞得黎十點先上到床...

男爵府

我女(小五)啲IS同學仔都係七、八點就瞓
佢係最遲嗰一兩個,八點半熄燈

水晶宮

anpanmenbaby 發表於 18-10-23 16:50
如果住外國,小朋友通常到5,6歲先入學,讀書又唔洗點做功課,又唔洗測驗考試,成日流流長咁得閒,比我都早 ...

香港5、6點先放學?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都好想一家人都7點沖晒涼做好晒野可以瞓覺⋯有咩可能先⋯⋯
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

侯爵府

baby_yee 發表於 18-10-23 16:44
我有朋友個女係6點訓架啦, 再而家二年級都仲keep到, 好佩服佢

咁咪好趕囉,3點幾先放學⋯當日日都唔洗做功課溫書,計埋食飯,沖涼⋯每日只得一個鐘左右休息玩下就要訓。

侯爵府

bosch 發表於 18-10-23 16:15
可以7點瞓, 早食飯咪得. 佢響外國長大, 要小朋友早瞓唔奇. 小朋友夠瞓, 第二朝起身時心情靚靚, 成間屋有多 ...

侯爵府

畀面勳章

bluetulip 發表於 18-10-23 16:55
香港5、6點先放學?

我仔學校好多課後活動,一星期四日都遲放學,返到屋企都5,6點

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好媽媽勳章

baby_yee 發表於 18-10-23 16:44

如果明年三年級可能難keep到咁早訓,功課開始多了

男爵府

我錯重點點解佢兩公婆著外套又長袖衫又著長靴,但兩個女一個著短袖,一個著背心

珊瑚宮

2024年龍年勳章

7點都未返到屋企

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我老公有已婚外國同事,真係6pm就離開公司,返屋企bedtime story等仔女7pm訓,自己行返公司OT.
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

外國d小朋友真係好早瞓 六點左右就瞓 不過亦都好早起床 亞洲的家庭好少咁早瞓

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

父母都好靚,但兩個小朋友好似唔似佢地

首頁
12345...6

尾頁

跳至