皮膚敏感之後勁鞋

FlippyFlp
|
我本身係有皮膚敏感,好易無啦啦起粒粒,食藥好返之後,d粒粒係謝左但塊面好鞋,我又唔敢亂搽野,可以點做好?
bonningng
|
我都試過呀...我都係幫皮膚保濕咋, 噴下spray
Ming_Yan
|
回覆 FlippyFlp 的帖子

要狂保濕一段時間先可以平覆,其他嘢唔好搽住
vickymok717
|
我宜家不停用護膚油保濕, 我都係啱啱敏感完
kittywong128
|
皮膚敏感完之後元氣一定大傷啦,所以至會鞋烚烚,呢啲時間保濕、增加膠原都好緊要
hoikiuqq
|
我都係咁, 一係爆粒, 一係好暗。都唔知可以搽咩好。
FlippyFlp
|
kittywong128 發表於 18-10-24 15:24
皮膚敏感完之後元氣一定大傷啦,所以至會鞋烚烚,呢啲時間保濕、增加膠原都好緊要 ...
即係要飲膠原蛋白個d?
kittywong128
|

可以係一個選擇,不過我自己就飲X朝滴雞精,飲完之後啲皮膚真係滑左同有彈性左,你有興趣都可以試下
KHW1
|
FlippyFlp 發表於 18-10-25 11:46
即係要飲膠原蛋白個d?

多D噴水
doris8941
|
FlippyFlp 發表於 18-10-23 16:28
我本身係有皮膚敏感,好易無啦啦起粒粒,食藥好返之後,d粒粒係謝左但塊面好鞋,我又唔敢亂搽野,可以點做 ...

我之前都係咁 做完姊妹之後皮膚敏感勁鞋同好拿 fu 普通paper mask 幾日都唔work 跟住買左個日本既Co2 mask用 用左2次好左了 你都試下
小小魔天使
|
KHW1 發表於 18-10-25 16:26
多D噴水

唔會越噴越乾嗎?
KHW1
|
小小魔天使 發表於 18-10-25 20:08
唔會越噴越乾嗎?

不停噴
FlippyFlp
|
kittywong128 發表於 18-10-25 15:36

可以係一個選擇,不過我自己就飲X朝滴雞精,飲完之後啲皮膚真係滑左同有彈性左,你 ...
咁我買盒試試
kit2004
|
用avena, 我次次敏感都用佢
julienneli
|
除左茶嘢之外,可以試下食御x堂隻濕敏清,我有fd食緊見佢r少左好多同冇咁紅腫,以前成日流血d位都好返好多呀
DOB912
|
FlippyFlp 發表於 18-10-23 16:28
我本身係有皮膚敏感,好易無啦啦起粒粒,食藥好返之後,d粒粒係謝左但塊面好鞋,我又唔敢亂搽野,可以點做 ...

唔好亂揸野啦,保濕保濕n保濕啦
DOB912
|
DOB912 發表於 18-10-31 15:38
唔好亂揸野啦,保濕保濕n保濕啦

其實塊面鞋十十,係咪未好番晒?我之前皮膚敏感,好番晒會滑滑的
Yee_ng
|
試下玫瑰果油或者角鯊烯油,innisfree蘆薈gel當面膜
nms
|
我都係,食左藥退咁啲,但仲有少少紅,一撻撻。而家狂揸b5加cream加油
grace1207
|
我都係咁... :( 勁驚所以日日都瘋狂保水 keep住用支sno ha serum好左好多~