自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

今朝一起身見到銀行個SMS短訊,話半夜有人用paypal 簽左$2000
跟手打上獅子銀行通知返,就話cut等一星期再打上去查詢。

記得之前都有好幾位jm發生過被盗卡,請問最後係點?

男爵府

c.vieri 發表於 18-10-23 17:27
今朝一起身見到銀行個SMS短訊,話半夜有人用paypal 簽左$2000
跟手打上獅子銀行通知返,就話cut ...

兩次都係外國碌,兩次都冇事唔駛我找,放心

水晶宮

壞蛋獎門人 發表於 18-10-23 17:30
兩次都係外國碌,兩次都冇事唔駛我找,放心

今朝聽電話個男仔答我,答到模棱兩可

淨係話最快大約一星期後再打上去check 下有無過到數。

伯爵府

我老公有張花旗銀行嘅咭分幾次被盜碌幾千,但張咭無離開過自己。銀行話即時截止過數兼cut咭,建議我老公報警,錄口供居然用咗半日時間

珍珠宮

環保接龍勳章

請教下
如果網上用paypal是否有一次性密碼
send去你手機?
如是...對方應該過不到數

水晶宮

happyb_happyb 發表於 18-10-23 17:43
請教下
如果網上用paypal是否有一次性密碼
send去你手機?

問題係我根本都無paypal account

水晶宮

ayi1 發表於 18-10-23 17:39
我老公有張花旗銀行嘅咭分幾次被盜碌幾千,但張咭無離開過自己。銀行話即時截止過數兼cut咭,建議我老公報 ...

睇返之前d舖,有d jm話唔洗報警,所以我都唔知獅子銀行想點。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

c.vieri 發表於 18-10-23 17:49
問題係我根本都無paypal account

下! 咁驚? 最近有無用過呢張咭?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-10-23 17:51
下! 咁驚? 最近有無用過呢張咭?

我咁多張信用卡,最少用就係呢張一年都簽唔到三次 對上果次用都已經三個月前嘅事。

連網上買野都唔會用佢,咁都可以被盗用先驚。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

c.vieri 發表於 18-10-23 17:54
我咁多張信用卡,最少用就係呢張一年都簽唔到三次 對上果次用都已經三個月前嘅事。

連 ...

唉~防不勝防
放下自在

子爵府

試過2次
唔洗報警
打上card centre後等調查報告
2次都唔洗比
2次都係痕身銀行
依家唔敢用依張卡網上買野

水晶宮

妹妹貓咪 發表於 18-10-23 17:55
試過2次
唔洗報警
打上card centre後等調查報告

我即情無乜用過呢張卡上網買野都被盗用先最驚

水晶宮

cattz288 發表於 18-10-23 17:55
唉~防不勝防

睇返之前d舖,好多出事嘅卡,大部分都係獅子銀行

大宅

畀面勳章

回覆 c.vieri 的帖子

我都係匯X銀行卡被盜用, 千其唔好信佢話CUT咗即開過張

跟本就係佢地銀行自己出事, 出過張新卡比我, 淨係加咗入APPLE PAY用咗一次, 又被人盜用

(我APPLE PAY內有三張卡)

仲要話佢地只係個平台提供服務, 講到完全唔關佢事咁

明明通知我証明咗係盜用 兩個月後又寄信離要我報警 否則會收返我錢

水晶宮

ching735 發表於 18-10-23 18:01
回覆 c.vieri 的帖子

我都係匯X銀行卡被盜用, 千其唔好信佢話CUT咗即開過張

咁狗賊

我等下星期問完睇下要唔要去備案

珍珠宮

我身邊幾個朋友都試過,從來冇聽過要賠錢

侯爵府

我前個月都係咁、被人成功係paypal 碌左$2xx , 之後同晩再碌我$3xxx及$3xx 不過吾成功。收到sms 話卡比人用了及已停用、我就打電話去銀行點算、佢地話會處理、但$1 都吾冼比住、hold 住先然後4 星期到再通知我調查結果、不過不出2 星期已收信話一切吾關我事了、可以close file . 感受到香港銀行服務好好
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

水晶宮

panyeung 發表於 18-10-23 18:05
我身邊幾個朋友都試過,從來冇聽過要賠錢

希望係啦

侯爵府

c.vieri 發表於 18-10-23 17:58
睇返之前d舖,好多出事嘅卡,大部分都係獅子銀行

我個張吾係、係一張只用過幾次既sc 卡
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

水晶宮

SaBB 發表於 18-10-23 18:05
我前個月都係咁、被人成功係paypal 碌左$2xx , 之後同晩再碌我$3xxx及$3xx 不過吾成功。收到sms 話卡比人 ...

請問你果張都係獅子銀行?

首頁
12345...6

尾頁

跳至