自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

呢間聲稱賣正貨嘅ig shop叫 @funprincessgarden

佢話自己係美國代購 賣嘅係正貨真貨

事源:

3/10 過左HKD$1850比賣家,佢話過數後留地址,電話同名,到貨後寄比我。
嗰時無覺得奇怪,都覺得寄比我幾方便,所以無要求面交,而佢都無問過我要唔要面交
過數後問大概幾時候會到貨,佢話3-5天到港

12/10 由我入數到今日已經過左9日,賣家明明話3-5天到港,我就當佢需要時間處理件貨。
我whatsapp問佢,只係話遲d再覆我。

13/10 我再聯絡完全無回覆
第二日我又再搵,但佢明顯顯得唔耐煩,話聽日(即15/10/2018)會比單號

16/10 已經過了13日都無貨品嘅任何消息,我又再搵,表示我已經等左好耐,只係想收到件貨,但覺得我想退款,態度好差咁話唔會退比我,並話貨品已到香港,唔係無貨嘅問題。

19/10 我仲未收到單號,佢話已發出,轉頭比單號我。
最後我夜小小就收到順豐send黎嘅訊息,話貨件已到。

收到袋後覺得個袋好奇怪,勁大陣膠味,我影左好多對比照比表示我想退款,貨我會寄返比卻回應話我佢地,話佢地賣嘅係正貨。
我亦表示我會去專門店check袋,就無再回應。

之後我去左海港城間Marc Jacobs專門店,店員話無check袋服務,我就自己睇正品同賣家寄比我嘅有咩分別,發現差太遠,就知道買左假貨。再加上最後係專門店買返嗰個袋,一比較之下就更加肯定。

大家可以入條link到睇到d對比照 !!![size=1.4em]仲有對話紀錄

https://drive.google.com/drive/folders/1F4Qs5-cmoBRyMG-5y53n63VPixFUCxYi?usp=sharing

如果有苦主都係呢到買過野嘅請報海關
我已報海關 但唔知夠唔夠charge到
希望更加多人知道,唔想再有其他受害者!!!!!

禁止訪問

男爵府

戥你肉赤,希望海關拉到騙徒

wcpcelia    發表於 18-10-24 10:34

洋房

cca929 發表於 18-10-23 22:02
戥你肉赤,希望海關拉到騙徒

謝謝你,快d分享比身邊朋友
唔想再有受害者!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

up

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

幫推,多謝分享
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

男爵府

cc617002 發表於 18-10-23 21:11
呢間聲稱賣正貨嘅ig shop叫 @funprincessgarden佢話自己係美國代購 賣嘅係正貨真貨
事源:
3/10 過左HKD$18 ...

幫推,祝呃人的店鋪早日比人拉去坐牢

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 cc617002 的帖子

請問果袋專門店賣幾錢?

洋房

s99667973 發表於 18-10-24 09:37
回覆 cc617002 的帖子

請問果袋專門店賣幾錢?

$2990 佢話$3600都吹大左
我之前又無去專門店睇過先
只係係官網睇

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

呢間聲稱賣正貨嘅ig shop叫 @funprincessgarden佢話自己係美國代購 賣嘅係正貨真貨
事源:

幫推,希望唔好再有受害者。

男爵府

事源:

好難拉到人,以前聽講過做得呢啲騙子佢戶口喺買返嚟用

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

洋房

發現條link死左
已重新upload證據及對話!

大宅

好明顯假,樓主報左海關同police未

洋房

ttk123 發表於 18-10-24 16:31
好明顯假,樓主報左海關同police未

已報海關 未知做唔做到野
問左警察,但唔係佢地處理範圍內!

珍珠宮

2024年龍年勳章

明知無可能是真。.

寶石宮

2023年兔年勳章

cc617002 發表於 18-10-24 16:53
已報海關 未知做唔做到野
問左警察,但唔係佢地處理範圍內!

希望早日拉到人歸案

大宅

BB防敏心得分享勳章

事源:

我都經常ig買袋,也是美國代購,以前tvb演員石天欣代購的,你可以試下係堅嘅!

首頁

尾頁

跳至