論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

乜都假, 即刻叫佢寫封辭職信比你, 錄底。 因可能屈你炒佢唔賠。 小心分分鐘失蹤。

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-23 21:11
佢話homesick , 又話planning break contract, 但not sure, 佢話唔習慣人地睇住佢做野

filipino?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

影后上身

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

sassyqueen 發表於 18-10-23 21:48
叫佢寫封信,又話咩考慮清楚走唔走,覺得中國人講嘢大聲, 自己唔識煮飯但唔想人睇住佢,扭扭令令,高手教路, ...
即係想屈你比多個月炒佢。 件野唔留得, 押番agent度, 話佢一時一樣。 話你想訓練佢成為叻工人, 唔會炒佢, 如唔做, 即刻寫辭職信。

混吉架。

禁止訪問

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-23 22:24
剛剛叫左佢寫break contract 信一個月通知
之後,又話佢confuse, 又話想stay, 又話homesick make her nega ...
寫咗, 梗係想反口啦。 呢個月你有排煩, 小心佢偷野, 整塞你渠,整傷小朋友, 或佢自己扮神經一哭二餓三上吊。

Take Care.

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-23 22:19
即係想屈你比多個月炒佢。 件野唔留得, 押番agent度, 話佢一時一樣。 話你想訓練佢成為叻工人, 唔會炒佢 ...

同意件野唔留得。
為左想迫你炒佢, 佢會愈玩愈過份。
我朋友都剛送走左件博炒工人。

象牙宮

Solarflare 發表於 18-10-23 22:44
同意件野唔留得。
為左想迫你炒佢, 佢會愈玩愈過份。
我朋友都剛送走左件博炒工人。

個D人, 心太黑, 我地正常人唔夠佢賤。

禁止訪問

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-23 23:50
咁點算?唔通比錢佢走?
佢既然寫咗辭職信, 不如話唔使你賠人工比僱主, 即消失。 但你亦要比機票。 揾part time頂住先。 因工人衰, 我地唔夠佢黑心架。 好來好去, 係不存在架。

係即時無人用, 撬起, 但起碼安全。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-24 01:23
佢又玩野話我迫佢寫break contract letter, 佢只係諗,但冇諗住寫信。如果佢屈我話我迫佢走點算
...

全程係想屈錢。
1) 企梗, 唔好理佢, 任佢發神經。 一於收信要佢即消失。同佢講,你this minuet say go, this minute say stay, but your attitute seems crazy. You simply need go to Mental Hospital. Why can you come to Hong Kong? 錄起佢D神經法, 有乜事報警。
佢一定會去philippine consulate告你, 到時你有証據佢發神經。

2) 怕咗佢, 比一個月炒佢。 但點都要即消失。

你好好人, 任個工人蝦你。 而個衰工人睇中你無工人會倒瀉籮蟹, 好黑心。

佢消失即去Immigration投訴。

Take Care.

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-24 05:19
我上一個來左2日working holiday , 已經投訢immigration, 呢個又咁immigration 會不會唔批我下一個visa
...

你錄起晒佢D神經法, 錯在你。 關你事, D人係咁。 好食懶飛。 一心來攞著數。

首頁

尾頁

跳至