乳腺塞左

y2004y
|

右上胸有大塊硬塊,熱敷、凍敷、按摩都無效,請問有冇其他方法,或者飲通草/王不留行可唔可以通返?
而家奶量少左一半,阿b都唔夠食。
arkawaii
|
卵磷脂?
我自己就冇試過,都係聽人講
食完會通到, 但係啲奶會稀咗
freshrose
|
y2004y 發表於 18-10-23 21:22
右上胸有大塊硬塊,熱敷、凍敷、按摩都無效,請問有冇其他方法,或者飲通草/王不留行可唔可以通返?
而家奶 ...

快d去買卵磷脂,一日食4粒,食到通為止,好有效
RubyYu07
|
請個催乳師疏通下D乳腺先得
2meandhoho
|
我係食卵磷脂同按摩通翻,塞太耐會好似我咁好少奶
Happy-pp
|
而家奶 ...

我之前都有塞奶問題,上網睇,知道食卵磷脂和通乳寶,咁我就買左卵磷脂食,如果唔得先買通乳寶。我食左一個禮拜卵磷脂,就好好多,個胸無痛,奶又好似多左,可能稀左,通左無塞就多左少少奶,之前平均隔4個鐘有4安,食完頭3日3個鐘有3-4安,現在再多少少,唔知關唔關事。其實我都唔知食幾多份量,淨係早晚食。
kissapplegirl
|
而家奶 ...

你下次試下用紗巾擦乳頭(不能太溫柔),要搵下係咪有乳塊塞左個洞,一定一定要推走硬塊,否則只會一直塞,BB埋身/泵奶時推散個硬塊
y2004y
|
RubyYu07 發表於 18-10-24 22:19
請個催乳師疏通下D乳腺先得

好貴~
y2004y
|
kissapplegirl 發表於 18-10-25 02:35
你下次試下用紗巾擦乳頭(不能太溫柔),要搵下係咪有乳塊塞左個洞,一定一定要推走硬塊,否則只會一直塞,B ...

係咪白色一點點?我見阿b啜會有白色點點,之後又無左
sammiso
|
我覺得可以試下去穩催乳師通乳。
pigpiglamlam
|
你係咪埋身?如果埋身啜啜下會通,真係頂唔順買卵磷脂食
pigchubb
|
我都試過,食卵磷脂,熱敷,加比BB 啜,好快通返, 嚴重的話可能發炎要睇醫生食抗生素!
RubyYu07
|
y2004y 發表於 18-10-25 11:41
好貴~

係啊?我未試過真係唔知咩價錢。
y2004y
|
RubyYu07 發表於 18-10-25 21:14
係啊?我未試過真係唔知咩價錢。

我見網上自薦通乳師係一千蚊一次~
我估應該大部分都甘上下價錢

y2004y
|
pigchubb 發表於 18-10-25 19:52
我都試過,食卵磷脂,熱敷,加比BB 啜,好快通返, 嚴重的話可能發炎要睇醫生食抗生素!
...

最後比阿b然後勁推,好似通返,細左好多~但好痛,都唔知係我推到好痛,定佢本身谷到痛