烹飪搵食

跳至
[麵包糕點] 牛油蛋糕

首頁

尾頁

男爵府

家中得我同女女,整個簡單蛋糕做早茶。
我連line baking paper都用懶方法。濕一大張,扭乾直接鋪落去baking tray.

Cheuk2012    發表於 18-10-24 17:04
Che_Che    發表於 18-10-24 15:17
JD930    發表於 18-10-24 10:55

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

MeowMuiMui123 發表於 18-10-24 06:45
家中得我同女女,整個簡單蛋糕做早茶。
我連line baking paper都用懶方法。濕一大張,扭乾直接鋪落去baking ...

原來張紙可以用呢個懶方法

JD930    發表於 18-10-24 10:56

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

yummy

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

男爵府

mariefish 發表於 18-10-24 09:36
原來張紙可以用呢個懶方法

我跟Jamie Oliver學架。整蛋糕係我同女女其中一樣親子活動,所以盡量簡單化steps

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

MeowMuiMui123 發表於 18-10-24 11:36
我跟Jamie Oliver學架。整蛋糕係我同女女其中一樣親子活動,所以盡量簡單化steps
...

蛋糕整得咁靚,女女實好有滿足感
我就係唔想每次都剪張紙剪咁耐,放落去又唔貼服彈上黎,呢個方法好啱用

男爵府

mariefish 發表於 18-10-24 11:45
蛋糕整得咁靚,女女實好有滿足感
我就係唔想每次都剪張紙剪咁耐,放落去又唔貼服彈上黎,呢個方法 ...

女女好細2.5歲,睇多同食多
呢個方法幾好架,不過蛋糕四邊就無咁靚。
Jamie Oliver好多煮嘢懶方法,上YouTube睇睇

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

翡翠宮

MeowMuiMui123 發表於 18-10-24 12:06
女女好細2.5歲,睇多同食多。
呢個方法幾好架,不過蛋糕四邊就無咁靚。
Jamie Oliver好多煮 ...

呢個年紀最得意

男爵府

琥珀宮

回覆 MeowMuiMui123 的帖子

Yummy

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

侯爵府

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至