第一胎依家38w 啦,隨時生得

屎莉亞萊爾
|
呢排痛得好強烈,但點分係陣痛定宮縮呀?依家未見紅同未穿水,得我自己係屋企,老公要返工,除左有呢d 徵兆,有乜嘢要注意呀?
Momokoc
|
屎莉亞萊爾 發表於 18-10-24 08:04
呢排痛得好強烈,但點分係陣痛定宮縮呀?依家未見紅同未穿水,得我自己係屋企,老公要返工,除左有呢d 徵兆 ...

可以download 個app計下宮縮時間,好多app會話你知需唔需要去醫院,大約5分鐘痛一次先去醫院
koalalee88
|
呢排痛得好強烈,但點分係陣痛定宮縮呀?依家未見紅同未穿水,得我自己係屋企,老公要返工,除左有呢d 徵兆 ...

假宮縮只係肚硬但吾痛 陣痛系規律時間性 初頭半小時一次 之後15分鐘一次 吾好等到5分鐘一次先去醫院呀 走佬袋准備好 隨時打的
koalalee88
|

我第二胎 太老定 就因為5分鐘痛一次先去醫院 差D半路出世呀
mandy_0523
|
koalalee88 發表於 18-10-24 08:20
我第二胎 太老定 就因為5分鐘痛一次先去醫院 差D半路出世呀

我嗰陣第一胎5分鐘一次都係太老定
結果去到醫院冇耐就穿水。。。
koalalee88
|
mandy_0523 發表於 18-10-24 08:56

成個過程1小時不夠 驚心動魄
mandy_0523
|
koalalee88 發表於 18-10-24 08:58
成個過程1小時不夠 驚心動魄

我都同您差唔多,我仲諗住第一胎實冇咁快添
koalalee88
|
mandy_0523 發表於 18-10-24 09:00
我都同您差唔多,我仲諗住第一胎實冇咁快添

所以第三胎 約期開刀 但未開刀前作動 我依次會call白車 真係驚響的士出世。
mandy_0523
|
koalalee88 發表於 18-10-24 09:03
所以第三胎 約期開刀 但未開刀前作動 我依次會call白車 真係驚響的士出世。
...

厲害呀第3個,我生一個已經覺得攞咗我條命咁。
如果將來我有第2個一開始陣痛真係嗱嗱臨搭車費時出事XD
koalalee88
|
mandy_0523 發表於 18-10-24 09:05
厲害呀第3個,我生一個已經覺得攞咗我條命咁。
如果將來我有第2個一開始陣痛真係嗱嗱臨搭車費時出事XD
...

白車上生起碼有暖水暖毛氈 醫護人員
屎莉亞萊爾
|
koalalee88 發表於 18-10-24 08:18
假宮縮只係肚硬但吾痛 陣痛系規律時間性 初頭半小時一次 之後15分鐘一次 吾好等到5分鐘一次先去醫院呀 走 ...

走佬袋已準備好
屎莉亞萊爾
|
mandy_0523 發表於 18-10-24 08:56

即係唔一定見紅穿水先去醫院?
屎莉亞萊爾
|
Momokoc 發表於 18-10-24 08:16
可以download 個app計下宮縮時間,好多app會話你知需唔需要去醫院,大約5分鐘痛一次先去醫院
...

請問有咩app 好用?
mandy_0523
|
屎莉亞萊爾 發表於 18-10-24 09:35
即係唔一定見紅穿水先去醫院?

穿水一定要去醫院
見紅睇下您有冇痛,痛嘅就去啦