懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝起身準備返公司時vv 見到有血絲,本身約左仁安門診下星期第一次產檢,請問依家咁嘅情況我係咪應該打去改今日睇? 定去政府急症?(但我怕政府急診等好耐,之前我朋友流啡睇聯合急症都要等兩個鐘...)抑或去睇私家醫院急症?(有無大概幾錢左右同其實去到會做啲咩?)
唔該晒大家

男爵府

Meemeemum 發表於 18-10-24 08:08
今朝起身準備返公司時vv 見到有血絲,本身約左仁安門診下星期第一次產檢,請問依家咁嘅情況我係咪應該打去 ...

仁安 上次我流啡30w 我冇直接入急症係直接打比我個婦產科醫生 肚B超同陰道B超 化驗分泌 1千7百幾

男爵府

你依家幾多W? 如果週數太細,其實都照吾到D咩,又幫吾到你! 最好就休息多D啦 ,
如果甘情況去政府急症會好D囉 ,果陣我10W流啡,打去比個產科醫生,佢話頭3個月流啡係正常,但話如果係流血同痛,要去急症

大宅

MommyPanel勳章

今朝起身準備返公司時vv 見到有血絲,本身約左仁安門診下星期第一次產檢,請問依家咁嘅情況我係咪應該打去 ...

我上星期去聯合無2個鐘咁耐,分完流已經係門口坐底等,好快有得入去,我又係分泌有血!會5會係啡先等得耐

別墅

angela96 發表於 18-10-24 08:48

我上星期去聯合無2個鐘咁耐,分完流已經係門口坐底等,好 ...

我都唔知 個時我朋友keep住流啡入過兩次聯合急症 兩次都等得耐(其間姑娘有問佢有無特別不適,佢答無,只係流啡,咁之後又繼續等..)所以搞到我下意識有啲抗拒...

而家十五十六緊 老公就覺得應該去聯合 但我想去私院..
請問你上次去聯合急症 佢有無同你做檢查? 定啲醫生純粹睇下你 就叫你返去休息?
我而家應該6-7 week 驚佢覺得週數少唔幫我檢查😭

大宅

改到今日睇就今日睇啦..
BTW, 我之前流啡去過屯醫, 由登記到離開用左一個鐘時間~

男爵府

6-7 其實無咩做到
去邊間醫院都係幫你照
想要好服務就仁安,雖然懷孕優先,但經濟許多就私家啦

大宅

MommyPanel勳章

Meemeemum 發表於 18-10-24 09:05
我都唔知 個時我朋友keep住流啡入過兩次聯合急症 兩次都等得耐(其間姑娘有問佢有無特別不適,佢答無, ...

有做陰道檢查,怕係有瘜肉出血!同照肚超聲波,政府無安胎藥比嫁,就算你出私家都5係個個醫生有安胎藥開,你要問清楚

複式洋房

政府都係幫你照下有無心跳叫你留院一晚,乜藥都唔會俾你,仲無教好訓,去私家就會有藥俾你,黃體藥,或者有d醫生有安胎針打。之後都係靠自己休息多訓床。

別墅

多謝大家回覆
最後去左聖德肋撒,但姑娘話婦科full 晒建議我轉去其他醫院,跟住去左仁安諗住睇急症,但去到急症又話急症醫生唔睇呢啲,又叫左我去婦科登記睇下插唔插到位睇😭😭最後成功插到位,等緊睇醫生

katiejim    發表於 18-10-24 12:45

男爵府

Meemeemum 發表於 18-10-24 12:04
多謝大家回覆
最後去左聖德肋撒,但姑娘話婦科full 晒建議我轉去其他醫院,跟住去左仁安諗住睇急症,但去到 ...

個人覺得,去仁安係啱架,因仁安有安胎針打,不過去仁安急症前或者可以試下打去仁安婦產科問可唔可以緊急即日睇。你有返工個婦產科醫生會寫埋假比你。
初期去政府急症真係無用,建議你今次記低睇邊個醫生,萬一touch wood之後有咩要follow up,打去仁安之外,可以打去個醫生嘅診所。

別墅

KILW 發表於 18-10-24 12:54
個人覺得,去仁安係啱架,因仁安有安胎針打,不過去仁安急症前或者可以試下打去仁安婦產科問可唔可以緊急 ...

你講得好岩呀 剛剛睇完喇 仁安好好 本身話full 晒幫我打電話問問醫生睇下肯唔肯睇我 本身仲話男醫生 但之後幫我安排左個女醫生 女醫生仲好好 問得好詳細 未照前已同我講 6week 未必照到 如照唔到唔緊要 可照陰超 點知就咁照已照到 佢仲好詳細話比我同我老公知點睇呀 bb有幾大呀 心跳係邊呀 仲特登比bb心跳聲我地聽,照完bb又照下附近有無咩問題(定其他都會架?) 佢話就咁睇都係正常size , 附近其他野都正常(即無肌瘤), 最後開左啲安胎藥比我食,仲叫我如果下次再搵佢可直接book佢診所會被仁安醫院平啲⋯

大宅

Meemeemum 發表於 18-10-24 09:05
我都唔知 個時我朋友keep住流啡入過兩次聯合急症 兩次都等得耐(其間姑娘有問佢有無特別不適,佢答無, ...

你唔洗咁擔心住。血絲我頭2個月都有流。你睇下個量有冇多到或者有冇深色咗。建議你唔好返工住,操勞都會有血絲。係屋企休息下啦

別墅

Hello 各位 上次最後去左仁安睇 醫生開左黃體素比我(一星期藥)及開左4日假紙比我休息,休息個幾日都無再有血絲,但返返工時呢兩日又有少少(好輕微),本身約左 21/11 先覆診,但啲藥吃埋今日無喇,各位認為我要睇多次嗎?
PS 我13/11 第一次到聯合產檢(但睇佢比我既資料到時係唔會照超聲波)

首頁

尾頁

跳至