99成日嫌三嫌四 真係好煩

fattypooh
|
99身體唔好 又無人照顧
焗住要接埋佢過黎一齊住
點知佢過到黎我屋企 以為自己係主人
擺哂款咁 成日喺到嫌三嫌四 百彈齋主咁
又話我地鼻鼾大嘈住佢 又話我地啲床硬 搞到佢訓得唔好
再唔係就話我煮啲飯無營養 食壞佢個仔同粒孫
唉...真係好難頂
JD930    發表於 18-10-24 12:29
mln
|
第一步已經是係返唔到頭了,不如諗下找老人院安排照料佢啦~
sushiroll
|
fattypooh 發表於 18-10-24 10:54
焗住要接埋佢過黎一齊住

JD930    發表於 18-10-24 12:29
章魚妹妹
|
其實你接佢嚟住之前都應該大慨知佢咩格啦,仲要你地求佢嚟住,老人家要存在感,擺款要你知佢係話事果佢囉!一係忍,一係叫老公佢個仔同佢傾下,再唔係就搵姐姐照顧佢,點都唔好咁傻比人當妹仔!
小肥楊    發表於 18-10-25 12:08
ccbb907
|
我真系好怕d人咁...就算系99都系咁話...照顧佢仲要比佢嫌...真系好討厭
brindlewin
|
焗住要接埋佢過黎一齊住

鼻鼾聲都嘈到佢?同房呀
子搖
|
焗住要接埋佢過黎一齊住

99幾多歳?都係果句啦,相處幾同住難!
JD930
|
子搖 發表於 18-10-24 12:22

Poyau    發表於 18-10-24 13:06
gobaa49
|
我99都係百彈齋主,我一定唔會畀佢入嚟住, 我會叫佢住番喺佢屋企,叫佢嗰仔女出錢請個工人照顧佢
ChuChu0808
|
“相見好同住難”呢句話從來都冇錯,叫老公同佢講講,每事張就吓,唔好難為D後生,個個要揾食要照顧屋企,唔好搞到屋企唔開心。
wcpcelia    發表於 18-10-24 18:49
JD930    發表於 18-10-24 13:53
Ashleycorina
|
子搖 發表於 18-10-24 12:22

同住真係好難
tsung
|

JD930    發表於 18-10-24 13:53
angel.W
|
身體唔好冇人照顧,你肯哽咗佢 好心佢感恩,
好多人知道個老人家年紀老同有病就會不見蹤影,
驚麻煩到自己,或送佢入老人院。
仲嫌三嫌四

MeowMuiMui123
|

stkyo
|

子搖
|
angel.W 發表於 18-10-24 12:47
身體唔好冇人照顧,你肯哽咗佢 好心佢感恩,
好多人知道個老人家年紀老同有病就會不見蹤影,
驚麻煩到自己 ...

係呀照顧老人家真係唔容易嘅事!而家D後生肯一齊住都已經好好啦!
anyuser18
|
唔知感恩仲嫌三嫌四!
fattypooh
|
同埋根本就係佢個人有問題 佢之前不嬲都有睡眠問題架啦 有時重要食安眠藥 黎到我地屋企就賴我地
tansyneko
|
應該請工人照顧佢,同住真係有排受
fivebeanrice
|
焗住要接埋佢過黎一齊住

兩個字: 中伏,講完!