親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

出年2月去沖繩。諗唔掂行程呀~各位有冇行程參考下(emoji)自駕遊

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

JoycePoon 發表於 18-10-24 11:37
出年2月去沖繩。諗唔掂行程呀~各位有冇行程參考下(emoji)自駕遊

我都係2月喎,暫時plan左,不過可能到出發前再改改,主要玩klook pass景點(5日包12個點)
不過我去5日咋

book好酒店同車(2大2小)
Rizzan酒店3晚連早餐 (¥54040)
自由花園酒店1晚(不包早餐)(¥11800)
OTS租車 2/2-5/2 (HBF級連豪華車保)(¥6600)
Klook 景點pass (12個景點票)

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

Day 1 到沖繩機場換enjoy pass->OTS取車->lunch->沖繩世界文化王國玉泉洞-> rizzan sea park hotel -> dinner

Day 2 酒店->萬座毛->名護動植物公園->名護中央公園(櫻花)->lunch->dino恐龍樂園+御菓子御殿->名護菠蘿園->okinawa水果樂園->dinner

Day 3 酒店->orion啤酒廠->古宇利大橋->古宇利海洋塔->lunch->美麗海水族館->海洋博公園->dinner

Day 4 酒店->琉球村->黑糖工廠->lunch->嘉手納休息站->南国製菓->中城公園/round 1->新都心naha main place->酒店->DFS還車->dinner

Day 5 機場(9:15am前)
到時去唔晒可能會減返d景點,自己就時間

複式洋房

yuensiu 發表於 18-10-24 15:17
Day 1 到沖繩機場換enjoy pass->OTS取車->lunch->沖繩世界文化王國玉泉洞-> rizzan sea park hotel -> dinn ...

謝謝妳呀~我呢幾日諗都頭都爆

珍珠宮

JoycePoon 發表於 18-10-24 17:20
謝謝妳呀~我呢幾日諗都頭都爆

其實仲有好多野玩 不過我去得太少時間,玩唔晒。

可以去下瀨長島,那霸市,美國村,
aeon rycom,機場附近outlet
(可惜我無時間去了)

wcpcelia    發表於 18-10-24 18:30

複式洋房

yuensiu 發表於 18-10-24 17:23
其實仲有好多野玩 不過我去得太少時間,玩唔晒。

可以去下瀨長島,那霸市,美國村,

我有諗過去兒童王國。美國村。玩越野車

珍珠宮

JoycePoon 發表於 18-10-24 17:25
我有諗過去兒童王國。美國村。玩越野車

我會去名護動植物公園,所以唔去兒童王國了。我買klook pass去既景點都包晒入場,係恐龍樂園要另買飛。

越野車好似幾好玩喎,不過我女唔知去唔去呢。
問下佢地先

大宅

yuensiu 發表於 18-10-24 15:12

我都係2月喎,暫時plan左,不過可能到出發前再改改,主要玩kl ...

¥6600租車?咁平

珍珠宮

椰青 發表於 18-11-3 10:38
¥6600租車?咁平

係呀 租4日已經連埋豪華車保

大宅

yuensiu 發表於 18-11-3 10:46
係呀 租4日已經連埋豪華車保

原來有coupon.. 我今個月去租6日.. ¥19200

珍珠宮

椰青 發表於 18-11-3 10:47
原來有coupon.. 我今個月去租6日.. ¥19200

我經ots book左1晚酒店,租車可以減1萬yen
另外有本旅遊書有coupon減多5000 yen

大宅

請問你們明年二月出發?是農曆年嗎?
你們何時買機票(emoji)?How much?
我想參考下! 謝謝!

複式洋房

MrsKong 發表於 18-11-3 11:10
我想參考下! 謝謝!

我初6去到年十二。岩岩10月中買左機票。2大1小。7千頭

珍珠宮

MrsKong 發表於 18-11-3 11:10
我想參考下! 謝謝!

我今年 年初三買下年 年廿八出發,2大2小機票$6118

大宅

JoycePoon 發表於 18-11-3 11:20
我初6去到年十二。岩岩10月中買左機票。2大1小。7千頭

香港航空嗎?

大宅

yuensiu 發表於 18-11-3 13:45

我今年 年初三買下年 年廿八出發,2大2小機票$6118

你經GoGoGo買香港航空?還是直接經香港航空官網買?

珍珠宮

MrsKong 發表於 18-11-3 14:05
你經GoGoGo買香港航空?還是直接經香港航空官網買?

經gogogo買,當時得幾間agent有平飛,官網都未有機票買。

複式洋房

MrsKong 發表於 18-11-3 14:03
香港航空嗎?

cx

大宅

JoycePoon & yuensiu,

Thanks a lot!

琥珀宮

回覆 yuensiu 的帖子

你知唔知道沖繩有冬季馬戲團?

首頁

尾頁