小朋友沖完涼皮膚好"鞋"好乾…

GloriaAB
|
細仔之前都冇咩事,但呢個月背隻同手腳都好乾,好鞋,BB仲好中意R自己,手腳位都R損左幾個地方,摸上去同以前滑嘟嘟既皮膚好唔同,係轉季定係沖涼液出事呢?明明之前都用開呢隻。
|
回覆 GloriaAB 的帖子

Hello GloriaAB, 皮膚乾燥會令bb痕癢, 所以做好保濕好重要。沖完涼趁皮膚帶有水分時, 可以幫bb厚厚甘搽無香料或香味嘅潤膚乳, 幫bb按摩會吸收得好D架!
cleclesze
|
秋冬用既沖涼液同夏天用既唔同,買啲更加保濕同止痕既沖涼液啦,我用果隻有少少泡,BB沖完好滋潤。
mumamy
|
回覆 cleclesze 的帖子

有少少泡係對皮膚好唔好架?JM係用邊隻?
cleclesze
|
mumamy 發表於 18-10-26 11:53
回覆 cleclesze 的帖子

有少少泡係對皮膚好唔好架?JM係用邊隻?
少泡都OK既,我用果隻hexlthy txmes都係少少泡,用完皮膚好乾淨同保濕鎖水,唔會咁易乾燥,專for bb秋冬用,我喺屈記買既。
GloriaAB
|
[email protected] 發表於 18-10-24 17:08
回覆 GloriaAB 的帖子

Hello GloriaAB, 皮膚乾燥會令bb痕癢, 所以做好保濕好重要。沖完涼趁皮膚帶有水分時 ...
睇黎要買d bb保濕cream比佢用先得
GloriaAB
|
cleclesze 發表於 18-10-29 13:16
少泡都OK既,我用果隻hexlthy txmes都係少少泡,用完皮膚好乾淨同保濕鎖水,唔會咁易乾燥,專for bb秋冬用 ...
成份係咪天然?我今日晏啲去睇下先
|
GloriaAB 發表於 18-10-30 11:39
睇黎要買d bb保濕cream比佢用先得

媽媽可以幫bb厚厚甘搽無香料或香味嘅潤膚乳, 成份比較天然, 幫bb按摩會吸收得好D架
leoanahuang
|
cleclesze 發表於 18-10-25 12:04
秋冬用既沖涼液同夏天用既唔同,買啲更加保濕同止痕既沖涼液啦,我用果隻有少少泡,BB沖完好滋潤。 ...

same, 用緊P字頭灰藍色樽戈隻洗完唔會話好乾, 話系米水成份好似幾溫和咁